Hilversum,
13
april
2018
|
15:30
Europe/Amsterdam

Komend weekend in Nieuwsweekend en op De Perstribune van MAX op NPO Radio 1

Zaterdag 14 april

Zaterdag 14 en zondag 15 april zijn nieuwe uitzendingen van de MAX-programma’s op NPO Radio 1 te horen. In Nieuwsweekend zijn onder meer Joke van Leeuwen en Kees Vuyk te gast. De Perstribune ontvangt komende zondag Thomas Erdbrink en Steven Rooks.

Nieuwsweekend – Zaterdag 14 april van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
Kees Vuyk is de onverwachte winnaar van de Socrates Wisselbeker voor het meest urgente en prikkelende filosofische boek. In het boek Oude en nieuwe ongelijkheid behandelt Vuyk de vraag, hoe, wanneer participatie in de moderne samenleving vraagt om een opleidingsniveau waaraan niet iedereen kan voldoen, je dan toch kunt zorgen dat recht gedaan wordt aan de vrijheid en gelijkheid van allen?

Chef Landelijke Recherche Paulissen riep de recreatieve drugsgebruiker deze week ter verantwoording, want die zorgt voor almaar groeiende criminaliteit. Raimond Dufour van Stichting Drugsgebruik plaatst kanttekeningen bij de verwachte heilzame werking van bewustwording.

Joke van Leeuwen komt praten over haar nieuwe, enthousiast onthaalde, roman Hier.

Politiek commentator Kees Boonman duikt in de persoonlijke herinneringen van oud-premier Ruud Lubbers.Nieuwsweekend wordt gepresenteerd door Peter de Bie en Mieke van der Weij.

De Perstribune – Zondag 15 april van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1
Thomas Erdbrink, te gast in het eerste uur van De Perstribune, maakt voor de VPRO een nieuwe reeks van de succesvolle serie Onze Man in Teheran. In vijf nieuwe afleveringen duikt Erdbrink wederom in de samenleving van Iran, het land waar hij al zestien jaar woont. Erdbrink is in Iran correspondent voor diverse nationale en internationale media. Het grote publiek kent hem ook als een van de presentatoren van Zomergasten.

Steven Rooks, te gast in het tweede uur van De Perstribune, is een van de beste en succesvolste wielrenners uit de Nederlandse wielerhistorie. Hij werd twee keer Nederlands kampioen en won onder meer Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race, die zondag opnieuw wordt verreden. In 1988 won hij bijna de Tour en pakte hij de bolletjestrui. Na zijn loopbaan als wielrenner was Rooks onder meer ploegleider en wieleranalist voor Studio Sport.In Kassie Kijken beschouwt recensent Ron Vergouwen de televisieprogramma's van de afgelopen week, met dit keer extra nadruk op de nieuwe dramaseries. Ook nemen we een kijkje achter de schermen van de succesvolle tv-quiz Met Het Mes Op Tafel.

De Perstribune wordt ook zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Govert van Brakel.

Over MAX op NPO Radio 1Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Facebook.com/Nieuwsweekend | #Nieuwsweekend | @Nieuwsweekend
Facebook.com/deperstribune| #DePerstribune | @DePerstribune

www.maxvandaag.nl