Hilversum,
20
april
2018
|
16:41
Europe/Amsterdam

Komend weekend in Nieuwsweekend en op de Perstribune van MAX bij NPO Radio 1

Zaterdag 21 en zondag 22 april zijn er weer nieuwe uitzendingen van de MAX-programma’s op NPO Radio 1 te horen. In Nieuwsweekend zijn onder meer Peter Middendorp en Roos van Rijswijk te gast. De Perstribune ontvangt op zondag Esther Goedegebuurde en Henk Grol.

Nieuwsweekend – Zaterdag 21 april van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1

Schrijver en columnist Peter Middendorp is te gast om te spreken over zijn nieuwe roman Jij bent van mij, een boek dat 'geïnspireerd' is op de moord op Marianne Vaatstra.

Het aantal Nederlandse vrouwen dat na hun veertigste een eerste kind krijgt neemt toe. Journalist en historicus Larissa Pans deed onderzoek naar deze moeders. Welke mogelijkheden hebben vrouwen op leeftijd met een kinderwens? En met welke dilemma's krijgen zij te maken?

Muziekjournalist Robert Haagsma komt praten over de terugkeer van zanger Roy Orbison op het podium. Komende maandag is de in 1988 overleden zanger van Only the Lonely en You Got It als hologram te zien in het Nieuwe Luxor Theater.

Schrijfster Roos van Rijswijk woonde jarenlang onder een enorme herrieschopper. Over haar ervaringen met burenoverlast schreef ze het boekje De Olifant van de Bovenbuurman waarin ze humor als middel hanteert om haar irritatie te bestrijden.

Politiek commentator Kees Boonman laat deze week zijn licht schijnen over de flexibele AOW.Nieuwsweekend wordt gepresenteerd door Peter de Bie en Mieke van der Weij.

De Perstribune – Zondag 22 april van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1

Esther Goedegebuure is sinds 2011 hoofdredacteur van JAN Magazine. Het glossy vrouwentijdschrift viert een jubileum: het bestaat 12,5 jaar. In die periode heeft het tijdschrift een vaste plek in het schap veroverd, ondanks de concurrentie met bladen als LINDA., Wendy en &C.

Henk Grol is judoka. Hij won twee keer brons op de Spelen en drie keer zilver op het WK. Na de Spelen zei Grol dat 'het tijdperk Grol definitief voorbij is', maar tóch richt hij zich nog één keer op. Komend weekend doet Grol mee aan het EK in Tel Aviv: hij doet mee met de zwaargewichten.

In Kassie Kijken beschouwt recensent Ron Vergouwen de televisieprogramma's van de afgelopen week. Ook wordt er een kijkje achter de schermen genomen bij het AVROTROS-programma Het Mooiste Meisje van de Klas.

De Perstribune wordt ook zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Govert van Brakel.

Over MAX op NPO Radio 1

Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Facebook.com/Nieuwsweekend | #Nieuwsweekend | @Nieuwsweekend

Facebook.com/deperstribune| #DePerstribune | @DePerstribune

www.maxvandaag.nl