Hilversum,
01
februari
2019
|
13:32
Europe/Amsterdam

Komend weekend in Nieuwsweekend en op De Perstribune van MAX

Op zaterdag 2 en zondag 3 februari zijn er weer nieuwe uitzendingen van de MAX-programma's op NPO Radio 1 te horen. In Nieuwsweekend gaat het onder meer over het tienjarig bestaan van de Hermitage. De Perstribune ontvangt zondag omroepbaas Paul Römer en Twente-trainer Marino Pusic.

Nieuwsweekend - Zaterdag 2 februari van 08.30 uur tot 11.00 uur op NPO Radio 1
Joyce Roodnat vertelt over de adembenemende serie De geniale vriendin, die vanaf volgende week op televisie te zien is. Het eerste deel van Elena Ferrantes De Napolitaanse romans, is verfilmd als achtdelige serie door filmregissuer Saverio Costanzo.

De Hermitage pakt uit om haar tienjarig bestaan in Amsterdam te vieren. Hoofd Tentoonstellingen, Marlies Kleiterp, komt langs om te vertellen over kunst, de immense collectie en de samenwerking met de Russen.

Martijn Veltkamp is van mening dat de psychologie radicaal anders moet. Anders kunnen we het als wetenschappelijke discipline rustig afschaffen, zo vindt hij. Zaterdag licht Martijn zijn mening toe.

En ook politiek commentator Kees Boonman schuift weer aan. Hij beschouwt de politieke week die geweest is én die gaat komen.

Dat en meer in Nieuwsweekend met Peter de Bie en Mieke van der Weij.

De Perstribune - Zondag 3 februari van 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1
Paul Römer, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, is bezig aan zijn laatste weken als directeur van de NTR (o.a. Andere Tijden en Het Klokhuis). Na bijna acht jaar vindt hij het tijd voor iets anders. Römer, zoon van Baantjer-acteur Piet Römer, heeft een heel leven in Hilversum achter zich. In het verleden werkte hij lang samen met John de Mol. Met hem stond hij aan de wieg van onder meer Big Brother. Ook was Römer de man achter de legendarische De Grote Donorshow van BNN. Verder was de omroepdirecteur enige tijd commissaris van Ajax, waar hij de zogeheten Cruijff-revolutie van dichtbij meemaakte.

Marino Pusic, te gast in het sportuur tussen 13.00 en 14.00 uur, is trainer van FC Twente. Zijn opdracht: de vorige jaar uit de Eredivisie gedegradeerde oud-landskampioen zo snel mogelijk terugbrengen naar het hoogste niveau. Pusic is een in Bosnië-Herzegovina geboren Kroaat, die tijdens de oorlog in de jaren 90 naar Nederland vluchtte. Hij voetbalde onder meer bij De Graafschap en Go Ahead. Na zijn actieve loopbaan, begeleidde Pusic zeventien jaar lang moeilijk opvoedbare jongeren in het internaat van Harreveld. Al die tijd bleef hij als coach ook betrokken bij het voetbal. Vorig jaar volgde hij bij Twente de ontslagen Gertjan Verbeek op.

In De Perstribune zet mediakenner Ron Vergouwen deze week de opvallende omroepdirecteuren van Nederland op een rij. En hij staat stil bij de opmerkelijke mediagebeurtenissen van deze week.

De Perstribune wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.

Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Facebook.com/nieuwsweekend | #Nieuwsweekend | @Nieuwsweekend
Facebook.com/deperstribune | #DePerstribune | @DePerstribune
www.maxvandaag.nl