Hilversum,
18
januari
2019
|
14:46
Europe/Amsterdam

Komend weekend in Nieuwsweekend en op De Perstribune van MAX

Op zaterdag 19 en zondag 20 januari zijn er weer nieuwe uitzendingen van de MAX-programma's op NPO Radio 1 te horen. In Nieuwsweekend gaat het onder meer over de Brexit. De Perstribune ontvangt zondag scenarioschrijver Frank Houtappels en shorttrackbondscoach Jeroen Otter.

Nieuwsweekend - Zaterdag 19 januari van 08.30 uur tot 11.00 uur op NPO Radio 1
Kees Boonman, vers uit Brexitland, vertelt over de crisisaanjagers bij de VVD, de nationale bank, en hoe kan het ook anders: Brexit. Verder schuift de voormalig Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer aan. Hij houdt een pleidooi voor moreel leiderschap. En Elsbeth Etty houdt haar langverwachte biografie over één van de populairste dichters van Nederland: Willem Wilmink, ten doop.

De onthullingen bij het proces tegen de Mexicaanse drugsbaron El Chapo nemen steeds groteskere vormen aan. Edwin Koopman scheidt de zin van de onzin. Hans den Hartog Jager praat over de vijftig belangrijkste Nederlandse kunstwerken van de afgelopen halve eeuw. En tot slot is er aandacht voor voetballen zonder been. PSV richt een heus amputatie-elftal op.

De Perstribune - Zondag 20 januari van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1
Frank Houtappels, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, is een van de meest gevierde scenarioschrijvers van Nederland. Bij het grote publiek is hij vooral bekend als scenarist van populaire tv-series als Gooische Vrouwen, 't Schaep met 5 Pooten en Familie Kruys. Momenteel werkt Houtappels mee aan een speelfilm met Linda de Mol. En hij was betrokken bij de tv-serie Oogappels, die vanaf komende week op tv is te zien.

Jeroen Otter, te gast in het sportuur tussen 13.00 en 14.00 uur, timmert sinds 2010 aan de weg als bondscoach van de Nederlandse shorttrackers. Vorig weekend won hij onder meer met Suzanne Schulting en met de relayploeg een aantal medailles op het EK in Dordrecht. Het EK werd enigszins overschaduwd door een ernstig kachelongeluk van shorttracker Sjinkie Knegt. Otter was in het verleden zelf ook shorttracker; hij won onder meer goud op de Spelen van Calgary. Destijds was shorttrack een demonstratiesport.

In De Perstribune staat mediakenner Ron Vergouwen stil bij opmerkelijke mediagebeurtenissen uit het verleden en bij de mediatrends uit het heden. Met dit keer onder meer aandacht voor de beste scenarioschrijvers uit de Nederlandse tv-geschiedenis.

De Perstribune wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.

Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Facebook.com/nieuwsweekend | #Nieuwsweekend | @Nieuwsweekend
Facebook.com/deperstribune | #DePerstribune | @DePerstribune
www.maxvandaag.nl