Hilversum,
02
maart
2018
|
12:03
Europe/Amsterdam

Komend weekend in De Perstribune en Nieuwsweekend bij MAX op NPO Radio 1

Zaterdag 3 en zondag 4 maart zijn nieuwe uitzendingen van de MAX-programma’s op NPO Radio 1 te horen. In Nieuwsweekend maakt Kees Boonman zijn debuut als politiek commentator. De Perstribune ontvangt weerman Marco Verhoef en voetbaltrainer René Hake.

Nieuwsweekend – Zaterdag 3 maart van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
Schrijver P.F. Thomése is te gast over zijn nieuwe roman Ik, J. Kessels, waarin hij de pijnlijke situatie beschrijft die ontstaat als je beste vriend doet alsof je nooit hebt bestaan. Het overkomt P.F. Thomése. Hij raakt niet alleen zijn beste vriend kwijt, maar ook zijn favoriete personage, J. Kessels, met wie hij vele avonturen beleefde. De auteur neemt zich voor nooit meer een letter aan hem te wijden. Zijn ex-beste vriend dacht daar duidelijk anders over...

18 maart aanstaande gaat Rusland naar de stembus. Maar valt er eigenlijk wel wat te kiezen? Ruslandkenner Bas van der Plas schreef er het boek Hij maakt alleen de dood leefbaarder over. Een uitgebreide beschrijving van de oppositie in Rusland. Dat de periode bestrijkt van de tsarentijd, via de Sovjetperiode en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie naar het zwaartepunt: de oppositie in het Poetin-tijdperk.

Berthe Morisot is één van de grondleggers van het impressionisme. Volgende week gaat de film Morisot – moed, storm en liefde in première, die Berthe aan de vergetelheid moet ontrukken. Zaterdag in Nieuwsweekend een portret van deze vergeten kunstenares.

Tot slot maakt Kees Boonman zijn debuut als politiek commentator in Nieuwsweekend. Boonman gaat in op de Europaspeech die premier Rutte vrijdag in Berlijn houdt en het bezoek van Geert Wilders aan de Doema, het Russische parlement.

Nieuwsweekend wordt gepresenteerd door Peter de Bie en Mieke van der Weij.

De Perstribune – Zondag 4 maart van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1
Weerman Marco Verhoef, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, heeft een hectische week achter de rug, die in het teken stond van lage gevoelstemperaturen, kouderecords én schaatskoorts. Verhoef is meteoroloog en sinds 2004 weerman van de NOS. Ook werkt hij voor weernieuwsdienst Weerplaza.

René Hake, te gast in het tweede uur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, is sinds kort trainer van Cambuur Leeuwarden. De Friese club is bezig aan een teleurstellend seizoen in de Jupiler League, maar heeft nog altijd de ambitie om de playoffs te halen. Eerder dit seizoen werd Hake wegens tegenvallende resultaten ontslagen als trainer van FC Twente. De club uit Enschede doet het onder leiding van opvolger Gertjan Verbeek nauwelijks beter.

Verder in De Perstribune een kijkje achter de schermen van de Net5-serie Grenzeloos Verliefd, dat bezig is aan het tiende seizoen. En tv-recensent Ron Vergouwen heeft het in de televisierubriek Kassie Kijken over Mies Bouwman en Humberto Tan.

De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Govert van Brakel.

Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via de ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Facebook.com/Nieuwsweekend | #Nieuwsweekend | @Nieuwsweekend
Facebook.com/deperstribune | #DePerstribune | @DePerstribune

www.maxvandaag.nl