Hilversum,
02
april
2019
|
16:53
Europe/Amsterdam

Kleuters tegen kwalen van start bij MAX

Maandag 8 april om 22.10 uur op NPO 1

Hoe kan het samenbrengen van twee generaties, ieder geboren in een andere eeuw, de gezondheid en het geluk van de deelnemende groep ouderen veranderen? In het nieuwe MAX-programma Kleuters tegen kwalen gaan negen senioren het experiment aan, zij krijgen dagelijks een groep kleuters op bezoek. De eerste aflevering is op maandag 8 april om 22.10 uur te zien op NPO 1.

Ouderen ervaren vaak een gevoel van leegte om hen heen. Door het verlies van een partner of vrienden, maar ook omdat ze niet in staat zijn om contacten te onderhouden of aan te gaan. Het gebrek aan sociale veerkracht versterkt het gevoel van eenzaamheid, wat kan leiden tot depressiviteit en andere kwalen. Kan dit met de komst van kleuters in hun leven worden veranderd?

Aflevering 1 – maandag 8 april om 22.10 uur op NPO 1
Een zorghotel in de Achterhoek vormt het decor voor het sociaal experiment. Een unieke ervaring die de levens van de ouderen zou kunnen veranderen. Negen senioren, ieder met hun eigen kwalen, zijn benieuwd naar wat de 4-jarige kleuters voor hen kunnen betekenen. Met behulp van verschillende testen brengt een team van specialisten in de ouderengeneeskunde de resultaten van het experiment in kaart. 

De eerste aflevering staat in het teken van contact maken en elkaar leren kennen. De kleuters komen voor het eerst bij de ouderen op bezoek. Sommige ouderen weten direct contact te maken, anderen weten zich nog geen raad met de vierjarigen.

Kleuters tegen kwalen
Maandag 8 april
Om 22.10 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXDocumentaires | @MAXDocumentaire | #kleuterstegenkwalen