Hilversum,
10
april
2019
|
10:03
Europe/Amsterdam

Kleuters tegen kwalen: samen gezellig bewegen in aflevering 2

Maandag 10 april om 22.10 uur op NPO 1

Hoe kan het samenbrengen van twee generaties, ieder geboren in een andere eeuw, de gezondheid en het geluk van de deelnemende groep ouderen veranderen? In het MAX-programma Kleuters tegen kwalen gaan negen senioren het experiment aan, zij krijgen dagelijks een groep kleuters op bezoek. De tweede aflevering is op maandag 15 april om 22.10 uur te zien op NPO 1.

De ouderen worden in de tweede aflevering van Kleuters tegen kwalen echt uitgedaagd. Het thema van deze week is namelijk: bewegen. Bewegen kan op een manier zonder dat je doorhebt dat je bepaalde spieren gebruikt, bijvoorbeeld tijdens tekenen, maar ook door lekker bewust te dansen op muziek van die goede oude tijd. De ouderen gaan dan ook lekker twisten samen met de kleuters. Als hoogtepunt is er ook een sportdag georganiseerd voor jong en oud. Hier zullen de ouderen alles uit kast moeten halen tijdens een estafette.

Over Kleuters tegen kwalen
Hoe kan het samenbrengen van twee generaties, ieder geboren in een andere eeuw, de gezondheid en het geluk van de deelnemende groep ouderen veranderen? Ouderen ervaren vaak een gevoel van leegte om hen heen. Het gebrek aan sociale veerkracht versterkt het gevoel van eenzaamheid, wat kan leiden tot depressiviteit en andere kwalen. Negen senioren zijn benieuwd naar wat de vierjarige kleuters voor hen kunnen betekenen. Met behulp van verschillende testen brengt een team van specialisten in de ouderengeneeskunde de resultaten van het experiment in kaart. 

Kleuters tegen kwalen
Maandag 15 april
Om 22.10 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXDocumentaires | @MAXDocumentaire | #kleuterstegenkwalen