Hilversum,
16
april
2019
|
11:00
Europe/Amsterdam

Kleuters tegen kwalen: het mentale welzijn - aflevering 3

Maandag 22 april om 22.10 uur op NPO 1

Hoe kan het samenbrengen van twee generaties, ieder geboren in een andere eeuw, de gezondheid en het geluk van ouderen verbeteren? In het MAX-programma Kleuters tegen kwalen gaan negen senioren het experiment aan, zij krijgen dagelijks een groep kleuters op bezoek. De derde aflevering staat in het teken van het mentale welzijn en is op maandag 22 april om 22.10 uur te zien op NPO 1.

Ouderen ervaren vaker een gevoel van leegte om hen heen, deels door het verlies van partner of vrienden, maar ook omdat ze niet in staat zijn bestaande of nieuwe sociale contacten te onderhouden of aan te gaan. Gebrek aan sociale veerkracht versterkt het gevoel van eenzaamheid en dit kan leiden tot depressiviteit en andere kwalen. Deze week draait het in Kleuters tegen kwalen dan ook om het mentale welzijn van de ouderen. Wie heeft moeite met afscheid nemen? Wie is er eenzaam? En helpt het bezoek en de aandacht van de kleuters hiertegen?

Over Kleuters tegen kwalen
Hoe kan het samenbrengen van twee generaties, ieder geboren in een andere eeuw, de gezondheid en het geluk van de deelnemende groep ouderen veranderen? Ouderen ervaren vaak een gevoel van leegte om hen heen. Het gebrek aan sociale veerkracht versterkt het gevoel van eenzaamheid, wat kan leiden tot depressiviteit en andere kwalen. Negen senioren zijn benieuwd naar wat de vierjarige kleuters voor hen kunnen betekenen. Met behulp van verschillende testen brengt een team van specialisten in de ouderengeneeskunde de resultaten van het experiment in kaart. 

Kaartenactie
Het MAX-programma Kleuters tegen kwalen heeft het nodige losgemaakt. Niet alleen bij de bewoners, maar ook bij de kijker. De interactie tussen de kinderen en de ouderen heeft voor veel hartverwarmende reacties gezorgd. Voor de bewoners is er zelfs een kaartenactie gestart. Wil je ook een kaart sturen naar (één van) de ouderen? Hier lees je hoe je dat kan doen.

Kleuters tegen kwalen
Maandag 22 april
Om 22.10 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXDocumentaires | @MAXDocumentaire | #kleuterstegenkwalen