Hilversum,
14
juni
2021
|
12:18
Europe/Amsterdam

Klassiekers met Kleinsma: Simone ontvangt Jörgen Raymann

Zondag 20 juni om 21.10 uur op NPO 1

Simone Kleinsma presenteert Klassiekers met Kleinsma voor MAX. In het programma staan de parels uit de Nederlandse kleinkunst centraal. Elke week ontvangt Simone een collega uit haar vakgebied en samen bespreken ze de mooiste liedjes uit de grote kleinkunst-schatkist die Nederland rijk is. In de derde aflevering staat Jörgen Raymann centraal. Klassiekers met Kleinsma werpt een persoonlijke, humoristische en eigentijdse blik op de kleinkunstnummers die tot ons cultureel erfgoed behoren en die we niet mogen vergeten. Aflevering drie van Klassiekers met Kleinsma is zondag 20 juni om 21.10 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Aflevering 3 - Zondag 20 juni om 21.10 uur op NPO 1
In de derde aflevering van Klassiekers met Kleinsma laat Jörgen Raymann zijn keuzes horen uit het rijke archief van de Nederlandse kleinkunst. Wie inspireerde hem, welk liedje kan hem tot tranen toe beroeren en wat is het ultieme liefdeslied? Jörgen vertelt het aan Simone in een uitgebreid, intiem gesprek. Eén van zijn grootste inspiratiebronnen blijkt Wim Sonneveld te zijn. Wat maakt hem zo bijzonder? Ook namen als Toon Hermans en Frans Halsema komen in deze aflevering aan bod. Jörgen wordt altijd ontzettend vrolijk als hij het nummer Zwaar leven van Brigitte Kaandorp hoort. Waarom is dat? En er wordt uiteraard gezongen. Een klassieker die niet mag ontbreken is Telkens weer van Willeke Alberti. Speciaal voor Jörgen brengt Simone het nummer uit 1975 ten gehore. En Jörgen verrast Simone met een speciale versie van Het dorp, het nummer van Wim Sonneveld.

Over Klassiekers met Kleinsma
In een intieme studiosetting praat Simone Kleinsma met haar gasten over fragmenten uit de Nederlandse kleinkunst. Wat maakt de liedjes zo mooi, goed of ontroerend en waarom weten ze te raken? Mooie archiefbeelden worden op speelse wijze uit- en afgewisseld. Daarbij mogen anekdotes over nummers, schrijvers en uitvoerders niet ontbreken. In Klassiekers met Kleinsma worden verschillende klassiekers eens grondig afgestoft. Een aantal wordt, in een nieuwe uitvoering, ten gehore gebracht met behulp van een zeskoppige band onder leiding van Bernd van den Bos. In deze reeks van Klassiekers met Kleinsma staan Brigitte Kaandorp, Paul de Leeuw, Jörgen Raymann, Jenny Arean, Stef Bos en André van Duin centraal.

LET OP: in verband met het EK voetbal is er zondag 27 juni geen uitzending van Klassiekers met Kleinsma. Aflevering vier is zondag 4 juli om 21.10 uur te zien op NPO 1. 

Klassiekers met Kleinsma (6 afleveringen)
Zondag 20 juni om 21.10 uur op NPO 1
Presentatie: Simone Kleinsma
MAXVandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | #klassiekersmetkleinsma