Hilversum,
12
juni
2023
|
13:58
Europe/Amsterdam

Karin Bloemen & Metropole Orkest: 40 jaar de allermooiste liedjes bij MAX

Dit jaar viert Karin Bloemen dat ze 40 jaar in het vak zit. In een bijzondere jubileumvoorstelling ter ere van deze mijlpaal en met het onvolprezen Metropole Orkest aan haar zijde laat ze het publiek genieten van haar grootste liefde: muziek! Een aantal prachtige songs uit haar repertoire komen voorbij in deze registratie vanuit Koninklijk Theater Carré. Karin Bloemen & Metropole Orkest: 40 jaar de allermooiste liedjes is in twee delen te zien op zaterdag 29 juli en 5 augustus om 22.10 uur bij MAX op NPO 1.

De allermooiste liedjes
In de afgelopen vier decennia heeft Karin Bloemen heel veel bijzondere liedjes gezongen. Een selectie van deze nummers is speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd voor het Metropole Orkest onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis. Karin zingt bekende songs als ‘Zuid-Afrika’, ‘Lef’ en ‘Geen kind meer’. Maar ook andere juweeltjes uit haar repertoire zoals ‘Kameleon’ en ‘Het lied van een moeder’ brengt zij voor haar trouwe publiek ten gehore.

‘Theater maken doe je niet alleen’
Karin Bloemen grijpt dit jubileumconcert tevens aan om de mensen om haar heen ook eens in de schijnwerpers te zetten. Van liedtekst-schrijvers tot haar kledingontwerper en van conference-schrijvers tot een trouwe vriendin. ‘Theater maken doe je immers niet alleen’, aldus Karin. 
Haar partner en de liefde van haar leven Marnix Busstra mag natuurlijk ook niet ontbreken bij dit hoogtepunt. De gitarist kwam in 1992 in Karins leven en schrijft vrijwel alle muziek voor haar liedjes. Met Karin naast hem op het podium speelt hij dit concert mee met het prachtige ‘I will’.

Karin Bloemen & Metropole Orkest: 40 jaar de allermooiste liedjes
Zaterdag 29 juli en 5 augustus
Om 22.10 uur bij MAX op NPO 1