Hilversum,
07
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Junior baktalenten gaan de strijd aan in ‘Alle Kinderen Bakken’ bij ZAPP (17-4-2014)

Vanaf 31 mei om 18.55 uur zendt ZAPP 13 weken lang op zaterdagavond in samenwerking met MAX de junior editie ‘Junior Bake Off’, onder de naam ‘Alle Kinderen Bakken’ uit. Hierin staan 32 kinderen voor de grootste bakuitdaging van hun leven. Wie bakt de lekkerste, taarten, koekjes, pasteitjes en brood? Wie kan zijn zenuwen bedwingen en gaat naar huis met de titel Beste Junior Bakkampioen?

In Alle Kinderen Bakken (AKB) krijgen jonge kinderen, die gek zijn op bakken, de kans om mee te doen aan een razend spannende bakwedstrijd. Iedere aflevering staan de juniorbakkers voor twee enorme uitdagingen; Ze moeten één technische opdracht uitvoeren én één opdracht waarin ze zelf iets moeten verzinnen en waarin ze hun fantasie de vrije loop mogen laten. Wat ze ook maken, het moet er altijd prachtig, maar vooral verrukkelijk uitzien en smaken!

Finale 
Gedurende 13 afleveringen volgen we 32 kandidaten in een afvalrace en uiteindelijk zie je welke vier beste juniorbakkers een plekje in de finale bemachtigen. De vier overgebleven finalisten bakken in de finale twee van hun eigen bedachte recepten voor een aantal zeer bekende mensen én zij moeten een kennistest doen, die bestaat uit een aantal moeilijke vragen en praktische testen. Hieruit blijkt hoeveel ze gedurende de wedstrijd hebben geleerd en wie zichzelf uiteindelijk de Beste Junior Bakkampioen mag noemen

Heel Holland Bakt
In navolging van de serie ‘The Great British Bake Off’ zond MAX in de zomer van 2013 haar eigen succesvolle Nederlandse versie ‘Heel Holland Bakt’ uit. Hierin namen tien Nederlandse thuisbakkers onder leiding van meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en culinair journalist Janny van der Heijden het tegen elkaar op in de strijd om de titel ‘Beste thuisbakker van Nederland’. Dit programma trok wekelijks ruim 1 miljoen kijkers. 

MAX: Alle Kinderen Bakken (13 afleveringen)
Vanaf zaterdag 31 mei om 18.55 uur op Zapp
www.zapp.nl