Hilversum,
21
juli
2017
|
15:34
Europe/Amsterdam

José Been en Ed Engelkes op De Perstribune van MAX

Zondag 23 juli

Het NPO Radio 1-programma De Perstribune van MAX ontvangt komende zondag vanaf 12.00 uur wielercommentator José Been (Eurosport) en voetbaltrainer Ed Engelkes (Ajax-vrouwen).

José Been, te gast in het media-uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, is de eerste vrouwelijke wielercommentator van Nederland. Sinds een aantal jaar geeft ze commentaar bij alle grote wedstrijden voor Eurosport. Been werd ooit ontdekt vanwege haar Twitter-feed, waar ze vol passie tweette over de wielersport.

Ed Engelkes, te gast in het sportuur tussen 13.00 en 14.00 uur, is de grote man achter het succes van de Ajax-vrouwen. Hij zette de vrouwentak van Ajax vijf jaar geleden eigenhandig op. Afgelopen seizoen bereikte hij het hoogst haalbare: hij werd Landskampioen. In het verleden was Engelkes onder meer (assistent-)bondscoach van de Oranjevrouwen. Het EK voetbal voor vrouwen volgt hij dan ook op de voet.

Verder is 'Vliegende Keep' Jules van der Wardt zondag met een aantal oud-wielrenners in het Hennie Kuiper Museum. Mediadeskundige Ron Vergouwen is er zondag ook. In zijn tv-rubriek Kassie Kijken duikt hij in de televisieloopbaan van Philip Freriks.

De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Govert van Brakel en Margreet Reijntjes.

MAX: De Perstribune
Zondag 23 juli
Tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1

www.omroepmax.nl | #DePerstribune | @DePerstribune