Hilversum,
07
september
2018
|
16:08
Europe/Amsterdam

Jonathan Jeremiah en Yorick van Norden te gast bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 8 september tot en met vrijdag 14 september staat er weer een hoop te gebeuren bij de MAX-programma's op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur op NPO Radio 5
In Wekker-Wakker-Weekend! gaat Jan Rietman samen met MAX Vandaag op zoek naar vinyl met waarde. Vinyl is namelijk weer populair, waardoor sommige oude platen erg veel waard zijn geworden.Directeur van Stichting Lezen en Schrijven, Geke van Velzen, sluit zaterdagochtend de Week van de Alfabetisering af op NPO Radio 5. Verder aandacht voor Patsy Cline en Don Williams in Country Roads én Jan haalt weer een bijzonder optreden uit zijn Los Vast-archief.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Vanaf maandag 10 september zendt MAX dagelijks om 20.25 uur op NPO 2 Door Andere Ogen uit, waarin levens en carrières van spraakmakende personen worden belicht. Intimi, deskundigen en andere betrokkenen voorzien de levensverhalen van duiding en zorgen voor originele invalshoeken. Jeroen belt met producent en eindredacteur Fons de Poel.Dinsdag 11 september wordt de eerste Plastic Road geopend in Zwolle. Het gaat om twee fietspaden, die gemaakt zijn van gerecycled plastic. Jeroen belt met de bedenkers van deze duurzame uitvinding.Eén dag per jaar, op Prinsjesdag, komen politiek en mode samen. Met vaak prachtige hoeden als blikvanger. Dit jaar wordt er een speciaal hoedjesruilevenement gehouden. Isabelle Diks, GroenLinks Tweede Kamerlid en voormalig kledingontwerpster, heeft de actie omarmd en haar hoedje van vorig jaar voor de ruil aangeboden.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Afgelopen week was Bert Haandrikman voor het eerst te horen op NPO Radio 5. In zijn eerste uitzending maakte Bert de naam van zijn nieuwe programma bekend. In Haandrikman! bespreekt Bert van maandag tot en met donderdag het nieuws van de dag én hoort de luisteraar de beste muziek ooit gemaakt!

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Maandag 10 september is de Britse soul-folkzanger Jonathan Jeremiah te gast in De MAX!. Hij verwierf populariteit in Europa met songs als Happiness en Heart Of Stone. Zijn tweede album, Gold Dust, nam Jonathan op met ons eigen wereldberoemde Metropole Orkest. Maandag staat Jonathan op het podium van De MAX!.En komende week komt nóg een bijzonder talent naar de studio. Niemand minder dan Yorick van Norden komt namelijk langs. Op 14 september verschijnt zijn tweede album: The Jester. Donderdag 13 september staat hij op het podium van De MAX!.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker-Weekend!, Je dag is goed, Haandrikman!, TinekeShow en De MAX! is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/Jedagisgoed.MAX | www.facebook.com/DeMAX.radio | www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/HaandrikmanMAX | www.maxvandaag.nl