Hilversum,
09
september
2016
|
17:20
Europe/Amsterdam

Jolanda Paardekam, O’G3NE en Diederik Stapel te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag10 september

Van zaterdag 10 tot en met vrijdag 16 september komen er weer leuke en boeiende gasten langs bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Jolanda Paardekam, O’G3NE en Diederik Stapel zijn te gast.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Zaterdag 10 september is Paralympisch kampioen Jolanda Paardekam te gast in Wekker-Wakker-Weekend!. Tijdens haar loopbaan werd Paardekam Paralympisch kampioen in Barcelona en pakte een bronzen medaille tijdens het landentoernooi van de Paralympische Spelen in Sydney. Tijdens de WK van 1990 was er zilver in het enkelspel. Daarnaast won de Nederlandse vele medailles bij WK's, EK's en andere internationale toernooien.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 12 september is Amerika-kenner Sara Polak te gast. Ooit schreef ze levensverhalen op van mensen en was ze zelfs uitvaartleider. Tegenwoordig doceert ze aan de Universiteit Leiden én schrijft ze stukjes in de krant over de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Woensdag 14 september is Jan des Bouvrie te gast: de man die Nederland leerde wonen. Hij was 25 toen hij voor zichzelf begon en bracht letterlijk en figuurlijk licht in het Nederlandse interieur. Zijn biografie Doen! is net uit.

Donderdag 15 september komt Suus Ruis langs, de dochter van tv-legende Willem Ruis, die 30 jaar geleden overleed. Suus is schrijfster en columniste en kan goed over haar leven schrijven én praten!

Vrijdag 16 september komen de dames van O'G3NE live optreden bij Tineke! De zusjes maakten veel indruk tijdens het laatste seizoen van De Beste Zangers. 

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 12 september is Marjo Hoedemaker van de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation te gast. Marjo is ook adviseur bij Dierenpark Amersfoort en hij verzamelt menselijke nagels. Deze nagels biedt hij binnenkort in Zuid-Afrika aan, aan een delegatie van China, Vietnam en Zuid-Afrika als protest tegen stroperij.

Dinsdag 13 september komt Els Quaegebeur langs in de studio. Zij komt vertellen over haar boek Woodstock. Als research bezocht ze de gelijknamige plaats en ontdekte dat het niet alleen maar love en peace is.

Woensdag 14 september is Diederik Stapel te gast. De gevallen wetenschapper heeft een nieuwe baan en schreef het boek Zuchten over de donkere periode na het uitkomen van zijn wetenschapsfraude.

Donderdag 15 september is de Nationale dag van de Scheiding. Op deze dag is Ton Lankreijer te gast. Hij schreef een boek over zelfmoord na een vechtscheiding.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/TinekeShow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl/