Hilversum,
27
mei
2016
|
14:07
Europe/Amsterdam

Joke Bruijs en Ulrich van Gobbel op De Perstribune van MAX vanuit Rotterdam

Zondag 29 mei om 12:00 uur op NPO Radio 1

De Perstribune van MAX zoekt het hogerop. Het NPO Radio 1-programma zendt zondag 29 mei uit vanaf het dak van het Groot Handelsgebouw in Rotterdam met Rotterdamse gasten. In deze speciale uitzending zijn onder anderen actrice Joke Bruijs en oud-voetballer Ulrich van Gobbel zijn te gast.

Met de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad! viert Rotterdam hoe de stad zich na de wederopbouw heeft ontwikkeld en blikt men vooruit naar de toekomst. Vanwege de manifestatie is het dak van het Groot Handelsgebouw te bereiken via een spectaculaire steigertrap. De Perstribune-presentatoren Elles de Bruin en Govert van Brakel nemen hun gasten mee naar boven voor een uitzicht over Rotterdam.

Zangeres en actrice Joke Bruijs wordt vaak in één adem genoemd met Rotterdam. Al op haar vijftiende trad ze op in de Oase Bar, de legendarische kroeg van oer-Rotterdammers Jaap en Arie Valkhoff. Dit jaar staat Joke met Gerard Cox op de planken met een ode aan de Oase Bar. Naast haar theaterwerk is Joke regelmatig op tv te zien, bijvoorbeeld in series als Goede Tijden Slechte Tijden en Toen was geluk heel gewoon.

Ulrich van Gobbel beleefde zijn gloriejaren bij Feyenoord. Met de Rotterdammers werd hij kampioen en won hij meerdere malen de beker. Deze week verscheen de biografie van Ulrich, van de hand van onze Vliegende Keep Jules van der Wardt. In de biografie komen niet alleen de sportieve successen, maar ook de persoonlijke tegenslagen ruim aan bod.

Vliegende Keep Jules van der Wardt praat met oud-sprintkampioene Nelli Cooman over Rotterdam en over haar herinneringen aan Ulrich van Gobbel, tegen wie ze het ooit opnam in een veelbesproken sprint. Kassie Kijken van tv-recensent Ron Vergouwen verkeert deze week ook in Rotterdamse sferen.

De Perstribune van MAX, vanaf het dak van het Groot Handelscentrum in Rotterdam, wordt zondag gepresenteerd door Elles de Bruin en Govert van Brakel. Publiek is van harte welkom bij de uitzending.

MAX: De Perstribune
Zondag 29 mei 2016
Vanaf 12.00 uur op NPO Radio 1
Presentatie: Elles de Bruin en Govert van Brakel
www.deperstribune.nl
#DePerstribune