Hilversum,
21
januari
2021
|
08:59
Europe/Amsterdam

Jörgen Tjon en Klaas Witsen Elias (Kunsthal) in zesde aflevering van Museum in de Maak

21 januari

De zesde en laatste aflevering van de MAX-podcast Museum in de Maak is nu te beluisteren op www.museumvannederland.nl, NPO Luister, Spotify en de bekende streamingsplatforms.

In de zesdelige podcast volgen we Jörgen Tjon bij zijn zoektocht om het perfecte museum van Nederland samen te stellen. Met behulp van museumdirecteuren uit heel Nederland (van o.a. Het Stedelijk Museum, Vincent van Gogh Museum en het Mauritshuis) geeft Jörgen een plekje aan culturele objecten die een rol hebben gespeeld in de totstandkoming van het Nederland, zoals wij dat vandaag de dag kennen. De objecten zijn ingebracht door deelnemers van het televisieprogramma Het Museum van Nederland.

Aflevering 6: De expositie van Nederland
Jörgen Tjon gaat in de zesde en laatste aflevering van Museum in de Maak de tentoonstelling van Het Museum van Nederland afmaken. Want het televisieprogramma is afgelopen en dus zijn alle voorwerpen inmiddels ingebracht. Tjon gaat in gesprek met tentoonstellingscoördinator Klaas Witsen Elias, Klaas is bezig met de opbouw van de expositie in Kunsthal Rotterdam. Ook krijgen luisteraars een virtuele tour door de expositie: Het Museum van Nederland.

Museum in de Maak (6 afleveringen)
Te beluisteren via museumvannederland.nl en de bekende streamingsdiensten

Facebook.com/MAXdocumentaires | @MAXdocumentaire | #museumvannederland | @omroepmax_