Hilversum,
24
december
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Jochem Uytdehaage en Eelke Lok op De Perstribune van MAX in Thialf

Jochem Uytdehaage en Eelke Lok op De Perstribune van MAX in Thialf

Hilversum, 24 december 2015 - Het NPO Radio 1 media- en sportprogramma De Perstribune van MAX ontvangt komende zondag Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage en de Friese journalist Eelke Lok. De Perstribune zendt zondag uit vanaf de NK Afstanden in Thialf, Heerenveen.

Eelke Lok was veertig jaar lang het gezicht en de stem van Omroep Fryslân. Hij volgde met name sport en politiek in Friesland: van uitslagenavonden bij de verkiezingen via Elfstedentochten en het skûtsjesilen tot wedstrijden van Cambuur en Heerenveen. Dit jaar ging Frieslands bekendste journalist met pensioen.

Jochem Uytedehaage is oud-topschaatser. In 2002 won hij op de Spelen van Salt Lake City goud op de vijf en de tien kilometer en werd hij uitgeroepen tot Sportman van het jaar. Na zijn sportieve carrière legde Uytdehaage zich toe op coaching en clinics voor onder meer het bedrijfsleven. Ook is hij schaatsanalist én directeur van de wielerwedstrijd de Ronde van Midden-Nederland.

Verslaggever Jules van der Wardt – alias de ‘Vliegende keep’ – is zondag te gast bij oud-schaatser Boukje Keulen, de dochter van Atje Keulen-Deelstra. En recensent Ron Vergouwen blikt aan het einde van het jaar in de tv-rubriek Kassie Kijken terug op het einde van een aantal legendarische tv-series.

De Perstribune wordt gepresenteerd door Govert van Brakel.

MAX De Perstribune
Zondag 27 december 2015
Vanaf 12:15 uur op NPO Radio 1
www.deperstribune.nl