Hilversum,
27
mei
2016
|
16:17
Europe/Amsterdam

Jetty Mathurin, Derk Bolt en Edwin Winkels te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 28 mei tot en met vrijdag 3 juni

Van zaterdag 28 mei tot en met vrijdag 3 juni is het weer volle bak bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Jetty Mathurin, Derk Bolt en Edwin Winkels nemen plaats achter de MAX-microfoon van NPO Radio 5.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Zaterdag 28 mei ontvangt Jan Rietman cabaretière Jetty Mathurin. Eén van haar bekendste karakters is Taante, een personage waarmee ze sinds de 1985 op de planken staat. Daarnaast speelt Jetty ook speciale voorstellingen in zorginstellingen en die worden erg goed ontvangen, want Jetty verdiept zich goed in haar doelgroep.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 30 mei is Derk Bolt te gast. Derk is presentator van het populaire televisieprogramma Spoorloos. Al twintig jaar reist hij samen met zijn team de wereld rond op zoek naar verdwenen mensen. Zijn reiservaringen zijn gebundeld in het boek Groeten uit Verweggistan.

Nicole Kraft is dinsdag 31 mei te gast. Nicole is een ondernemende vrouw en gooide haar leven onlangs over een andere boeg. Ze verkocht haar cateringbedrijf en ging een half jaar op reis. Tijdens haar reis wilde Nicole oude patronen doorbreken en haar geest vrij maken voor nieuwe dromen en inzichten. Ze schreef het boek Niets is van mij.

Tineke ontvangt op woensdag 1 juni straatfotograaf Jeroen Swolfs. Zeven jaar lang reisde hij de hele wereld over om alle 198 hoofdsteden te fotograferen. Zijn fototentoonstelling is momenteel te zien in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Vrijdag 3 juni schuift Rob Wilson aan bij Tineke. Rob werkte als televisie- en radioman bij verschillende omroepen en schreef een sleutelroman, genaamd De Mediamaker. Hij liet zich inspireren door de tijd waarin miljoenen mensen nog naar piratenzenders luisterden zoals Radio Veronica en Radio Noordzee.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 30 mei is Nele Jacobs te gast bij Margreet Reijntjes en Henkjan Smits. Ze is onlangs benoemd tot de allereerste hoogleraar levenslooppsychologie. Levenslooppsychologie richt zich op de functionele ontwikkeling van de mens in al zijn levensfasen.

Elles de Bruin en Henkjan Smits ontvangen op dinsdag 31 mei docent Midden-Oostenstudies Eelko Hooijmaaijers. Hij laat zijn licht schijnen op de roerige politieke situatie in Turkije, waar onlangs de Nederlandse columniste Ebru Umar werd gearresteerd.

Edwin Winkels schuift woensdag 1 juni aan bij Margreet en Henkjan. Recent verscheen de derde roman van deze schrijver en sportjournalist. Zijn boek Het oog van de orkaan is een familiesage in het diepe zuiden, aan de rand van de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Donderdag 2 juni is onderzoeker Hans Schoots te gast. Deze week wordt de honderdste geboortedag van cineast Bert Haanstra gevierd. Schoots is in 2009 gepromoveerd op het werk van Bert Haanstra. In Tijd voor MAX Radio vertelt Hans over het leven en werk van de regisseur.

Elles en Henkjan praten vrijdag 3 juni met Annemarie Postma. De schrijfster vertelt over haar nieuwe boek The Sitting Chef. Volgens Postma is dit het eerste boek met voedingsrichtlijnen voor mensen met een ‘zittende leefstijl’.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekethow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl