Hilversum,
29
juli
2016
|
11:58
Europe/Amsterdam

Jeroen Latijnhouwers blikt met documentaire terug op doorbraak Guus Meeuwis

Vanaf maandag 1 augustus

In de zomer van 1995 maakt student journalistiek Jeroen Latijnhouwers een afstudeerdocumentaire over stadsgenoot en rechtenstudent Guus Meeuwis. De dan nog onbekende Meeuwis heeft op dat moment wat succes in een plaatselijk café met het nummer ‘Het is een Nacht’…

Om te kijken of ‘Het is een Nacht’ iets losmaakt, besluit Latijnhouwers om er zijn eindexamenproductie van te maken: een radiodocumentaire waarin hij Meeuwis op de voet volgt. Waar Guus is, is Jeroen. Met de microfoon in de hand rijdt hij wekenlang met hem mee - kriskras door het land - om vast te leggen wat Guus Meeuwis meemaakt.

Binnen vijf weken staat 'Het is een Nacht' op de eerste plaats in de hitparades. Het wordt dé zomerhit van 1995 en bovendien de doorbraak voor Guus Meeuwis. Daarnaast levert het een unieke radiodocumentaire, een RVU-radioprijs en een diploma(!) voor Jeroen Latijnhouwers op. 

Vanaf aanstaande maandag 1 augustus in Tijd voor MAX Radio blikt Jeroen Latijnhouwers elke avond terug op deze bijzondere zomer. Uiteraard met fragmenten uit de unieke documentaire.MAX-presentator Jeroen Latijnhouwers is tot en met 11 augustus te horen als invalpresentator van Tijd voor MAX Radio op NPO Radio 5.

Tijd voor MAX Radio
Elke werkdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5
www.omroepmax.nl