Hilversum,
25
maart
2019
|
13:35
Europe/Amsterdam

Jelle Paulusma en Erwin Nyhoff te gast bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 23 tot en met vrijdag 29 maart staat er weer veel leuks op de planning bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. 

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Het weekend begint goed op NPO Radio 5! In Wekker-Wakker-Weekend! spreekt Jan Rietman met Saskia van Zutphen. Zij is lid van de groep Mrs Einstein. 20 jaar na hun Eurovisie Songfestival avontuur is de groep terug met een theatershow vol countrymuziek. Verder haalt Jan weer een mooie opname uit zijn Los Vast-archief en zijn er mooie prijzen te winnen in het 100 jaar radio-spel

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 op NPO Radio 5
Trijntje Oosterhuis brak samen met haar broer Tjeerd door als Total Touch, en nu 25 jaar later is ze nog steeds één van de grootste zangeressen van ons land. Jeroen belt op dinsdag 26 maart met Trijntje over haar nieuwste single Dit is voor mij en over haar uitverkochte concert.

In Geef om je hersenen slaan MAX en de Hersenstichting de handen ineen om aandacht te vragen voor het belang van hersenonderzoek. Want hersenaandoeningen zijn het grootste gezondheidsprobleem van nu en later. Wat is de relatie tussen stress en een hersenaandoening? Wat is het effect van slecht slapen op ons brein? Met welk gedrag bouw je weerstand op tegen schade in je hersenen? Jeroen blikt op woensdag 27 maart met neuropsycholoog Erik Scherder vooruit op de uitzending. 

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Bert Haandrikman is elke maandag tot en met donderdag te horen op NPO Radio 5 met zijn middagprogramma Haandrikman!. Ook deze week belt Bert weer met de jarige van de dag, die op zijn mega-verjaardagskalender staat.

​De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Woensdag 27 maart is Jelle Paulusma te gast in De MAX!. Jelle Paulusma is een Nederlandse songwriter, zanger en multi-instrumentalist die in de jaren 90 zanger en gitarist was van Daryll-Ann. De band, waarvoor hij met Anne Soldaat de muziek en teksten schreef, bracht zeven albums uit, toerde veel in binnen- en buitenland en deed grote festivals aan, zoals Pinkpop en Lowlands. Onlangs bracht Jelle het album Somehow Anyhow uit, waarvan hij werk laat horen op het podium van club De MAX!.

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Vrijdag 29 maart komen Bruce Springsteen-fans aan hun trekken in TinekeShow; dan ontvangt Jan Rietman zanger Erwin Nyhoff met zijn Bruce Springsteens Born in the USA-show. 

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht bij MAX op NPO Radio 5. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, De MAX!, Haandrikman! en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).