Hilversum,
24
oktober
2016
|
13:29
Europe/Amsterdam

Jeanne van Munster, Hans Ubbink, Gerdi Verbeet en Dionne Stax te gast bij Tijd voor MAX

Maandag 24 oktober tot en met vrijdag 28 oktober

Deze week zitten er weer leuke en boeiende gasten bij Sybrand en Martine aan de Tijd voor MAX-tafel. Vrijdag 28 oktober is er geen uitzending. Hier volgt een overzicht.

Maandag 24 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Vandaag is actrice en musicalster Céline Purcell te gast bij Tijd voor MAX. Céline speelde onder meer in musicals als Miss Saigon, Mamma Mia en My Fair Lady. Op dit moment vertolkt ze de hoofdrol in de internationale theaterproductie Morning Blossoms over de Japanse Asuka die van haar dochtertje wordt gescheiden tijdens een tsunami. In Tijd voor MAX laat Céline alvast en stukje horen.

Verder is Jet van Nieuwkerk, dochter van Matthijs, te gast. Jet is columniste bij diverse bladen en schrijfster van Het boek van Jet, waarin ze adviezen geeft over hoe je gezond kunt leven, eten en sporten zonder fitnessfanaat te worden. Haar grote voorbeeld daarbij is haar oma Jeanne van Munster, die velen zich nog zullen herinneren als één van de coryfeeën van de VARA in de jaren 60 en 70. Jeanne is, naast haar kleindochter, ook te gast bij Tijd voor MAX.

Boswachter André Donker neemt ons mee naar het herfstachtige Waterloopbos in de Noordoostpolder en culinair expert Janny van der Heijden brengt de herfst op tafel!

Dinsdag 25 oktober om 17.10 uur op NPO 1
In Tijd voor MAX vandaag ruim baan voor voormalig topzwemster Inge Dekker. Inge nam vier keer deel aan de Olympische Spelen en veroverde daar goud, zilver én brons. Begin deze maand maakte ze bekend dat ze stopt met wedstrijdzwemmen. Wat bracht haar tot dit besluit, nadat ze eerder dit jaar herstelde van baarmoederhalskanker en alsnog deelnam aan de Olympische Spelen?

Ook is modeontwerper Hans Ubbink te gast. Hans is één van de zeven BN’ers die deze week in het nieuwe AVROTROS-programma De pennen zijn geslepen de strijd aan gaat met als doel: het schrijven van de beste literaire thriller.

Dokter Ted van Essen komt vertellen over (te) lage bloeddruk en in de keuken staat Antoine Hermans. Tenslotte geven de dames van Big, Black & Beautiful een spetterend optreden. Hun nieuwe soul- en discoshow Get up and dance is net in première gegaan en in Tijd voor MAX laten ze horen hoe dat swingt.

Woensdag 26 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Tijd voor MAX staat vandaag volledig in het teken van dementie. In Nederland lijden momenteel 260.000 mensen aan een vorm van dementie. Dat aantal zal binnen enkele decennia zijn verdubbeld.

In deze uitzending van Tijd voor MAX wordt in samenwerking met de Hersenstichting nader ingegaan op het wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken, mogelijke preventie en eventuele behandeling van de ziekte. Op dit moment zijn er nog geen geneesmiddelen beschikbaar.

Te gast zijn onder anderen voormalig Tweede Kamer-voorzitter Gerdi Verbeet en zanger Jan Dulles. Beiden hebben in hun privé-situatie te maken (gehad) met dementie. Jan zingt het lied Hier voor jou, dat hij speciaal voor zijn vader schreef.

Verder het aangrijpende verhaal van Margreet, die op haar 53ste hoorde dat ze lijdt aan frontotemporale dementie, een zeer progressieve hersenziekte. Margreet probeert samen met haar man en twee zoons nog zoveel mogelijk te genieten van het leven.

Donderdag 27 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Vandaag is Dionne Stax te gast bij Tijd voor MAX. Dionne is bij velen bekend van het NOS Journaal. Komende woensdag 2 november gaat Dionne voor MAX een bijzondere live-uitzending presenteren: Heel Nederland Slaapt. In deze uitzending wordt de kijker op een laagdrempelige manier geïnformeerd over het fenomeen slaap en ziet aan de hand van experimenten hoe het brein functioneert in de slaapstand.

Verder schuift schrijfster Susan Smit aan. Onlangs verscheen haar historische roman De eerste vrouw, een verhaal over de stormachtige liefdesrelatie tussen twee filmlegendes uit het begin van de 20ste eeuw: de Amerikaanse Geraldine Farrar en de Nederlander Lou Tellegen.

In de Tijd voor MAX-keuken wordt weer heerlijk gekookt en er wordt afgesloten met een bijzonder muzikaal optreden.

Vrijdag 28 oktober
Vrijdag 27 is er geen uitzending van Tijd voor MAX, dit in verband met het langebaan schaatsen: KNSB-Cup.

Tijd voor MAX
Maandag t/m donderdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl
#TijdvoorMAX