18
augustus
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Jarige TinekeShow live vanaf 50plusBeurs

Informatie aflevering 5 Baardmannetjes

Hilversum, 18 augustus 2015 – Op vrijdag 21 augustus wordt om 21.15 uur alweer de vijfde aflevering van Baardmannetjes uitgezonden: Regendag. Hans Dorrestijn en Nico de Haan bezoeken in dit programma iedere week een natuurgebied in Nederland.

In aflevering vijf gaan Hans en Nico samen op zoek naar de Patrijs. Een onverwachte wensvogel omdat Hans meestal op zoek is naar kleine zangvogeltjes. De oorspronkelijke steppebewoner heeft zich goed aangepast aan het leven op het akkerland, en Hans en Nico hebben dan ook hoge verwachtingen van dit favoriete doelwit onder jagers.

Op de fiets, in een boot, maar ook met de camper komen de beide mannen weer op de meest mooie plekken in het gebied. Hans raakt vertederd door een klein veulentje. Nico is meer geïnteresseerd in zijn gevleugelde vrienden en legt uit waarom sommige jonge zwanen wit zijn en andere bruin, terwijl beiden uiteindelijk wit worden.

Baardmannetjes Hans en Nico zijn een bijzonder duo Nico weet alles van de natuur, Hans weet meer van tekst en humor. Maar ze delen een passie voor de natuur en hebben elkaar daarin gevonden. Het programma is een mix van informatie over de natuur, gedichten en verhalen die daarmee te maken hebben en veel humor.

Baardmannetjes
Vrijdag 21 augustus
Om 21.15 uur op NPO 2
www.omroepmax.nl