Hilversum,
29
maart
2016
|
14:53
Europe/Amsterdam

Jan Terlouw in Recht van Spreken van MAX

woensdag 20 april om 20.30 uur op NPO 2

Schrijver en oud-politicus Jan Terlouw blikt op woensdag 20 april om 20.30 uur op NPO 2 in het MAX-programma Recht van Spreken terug op zijn werk en leven. De schrijver van onder andere het in 2008 verfilmde 'Oorlogswinter' was namens D66 actief als Kamerlid en minister van Economische Zaken. In Recht van Spreken wordt Jan Terlouw geïnterviewd door Elles de Bruin.

De 84-jarige oud-politicus is nog steeds actief als schrijver. Bovendien is Terlouw een veelgevraagd spreker. In februari werd zijn roman 'Oorlogswinter' in het kader van de nieuwe actie 'Geef mij maar een boek' opnieuw uitgegeven in een oplage van 250.000 exemplaren.

Terlouw was aanvankelijk natuurkundige, maar na jaren van onderzoek besloot hij dat hij andere dingen wilde doen. In 1970 debuteerde hij met zijn eerste boek 'Pjotr'. In dezelfde periode betrad hij de politiek. Eerst als gemeenteraadslid van Utrecht, later zelfs als D66-fractievoorzitter. Ook was Terlouw minister van Economische Zaken in twee kabinetten Van Agt, maar na een verkiezingsnederlaag in 1982 verliet hij gedesillusioneerd de politiekTerlouw is somber over het huidige politieke klimaat. “De macht van het geld wordt niet meer gecontroleerd. En ook de klimaatcrisis wordt niet aangepakt. Ik word er moedeloos van”, zegt hij in Recht van Spreken.

Over Recht van Spreken
Prominente Nederlanders kijken in Recht van Spreken terug op hun werk en leven. Eerder waren dat onder anderen Jan Marijnissen, Jan Siebelink, Willem Aantjes, Johan Witteveen, Bram Peper en Rita Verdonk.

MAX: Recht van Spreken: Jan Terlouw
Woensdag 20 april 2016
Om 20.30 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin
www.omroepmax.nl
www.maxvandaag.nl

#RechtvanSpreken