Hilversum,
13
mei
2022
|
14:32
Europe/Amsterdam

Jan Terlouw in De Geboden van Slagter en Dresselhuys.

“Ik voel dat ik in mijn politieke opvattingen steeds dichter bij het communisme kom”

In de MAX-podcast De Geboden van Slagter en Dresselhuys vertelt D66-politicus en schrijver Jan Terlouw dat hij zichzelf steeds communistischer vindt. Dat komt volgens hem door de groeiende ongelijkheid: “Ik voel dat ik in mijn politieke opvattingen steeds dichter bij het communisme kom”. De podcastaflevering van De Geboden van Slagter en Dresselhuys met Jan Terlouw is vanaf zondagochtend te beluisteren, maar er staat nu al een voorproefje in de podcastfeed. Ook zijn hier eerdere afleveringen met Lenette van Dongen en Evert ten Napel te beluisteren.

In zijn gesprek met Jan Slagter en Cisca Dresselhuys over hun kerkelijke opvoeding staat Jan Terlouw ook stil bij de 10 geboden: “Het gebod Gij zult geen valse getuigenis spreken vind ik het mooiste (…). Als ik nu dat gelieg van die politici hoor, dan moet ik daar vaak aan denken." Terlouw is - net als Dresselhuys - een domineeskind. Over de band met zijn ouders vertelt hij: “Mijn moeder vond het zo erg voor mij dat ik niet meer geloofde, maar toen zei ik: ’moeder, je weet niet hoe heerlijk het is om niet te geloven wat niet te geloven valt!”. Ook horen Jan en Cisca dat Jan Terlouw een opmerkelijk goede imitatie van een gereformeerde dominee in huis heeft.

In De Geboden van Slagter en Dresselhuys spreken Cisca Dresselhuys en Jan Slagter wekelijks met een ex-gereformeerde gast over hoe het geloof hun leven heeft veranderd en nog steeds beïnvloedt. Maar ook actualiteiten worden niet geschuwd. Op luchtige wijze behandelt het kersverse podcastduo hun week, het nieuws en anekdotes over hun kerkelijke avonturen. In elke aflevering doen ze dat met een andere gast, die ook een eigen elfde gebod meebrengt. Gasten dit seizoen zijn onder anderen: Lennete van Dongen, Angela de Jong, Jack Spijkerman en Jan Terlouw.

De Geboden van Slagter en Dresselhuys
Elke zondag wanneer de kerklokken luiden
Te vinden in alle podcastapps, de app en site van NPO Radio 5 en via MAXvandaag.nl/podcast

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_