Hilversum,
29
november
2017
|
13:57
Europe/Amsterdam

Jan Slagter in de bres voor ouderen in kerst- en oudejaarsspecial MAX Maakt Mogelijk

Zaterdag 23 en 30 december op NPO 2

Op zaterdag 23 en 30 december om 18.25 uur op NPO 2 staat MAX Maakt Mogelijk in het teken van kerst en oudjaar. In de speciale kerstspecial een kerstdiner op een bijzondere locatie met Jan Vayne. Voor de oudejaarsspecial ontvangt Jan Slagter een aantal gasten die een moeilijk jaar hebben gehad en een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

MAX Maakt Mogelijk Kerstspecial – 23 december, 18.25 uur, NPO 2
Robin Ras schreef MAX Maakt Mogelijk voor zijn moeder Minke uit Barneveld. Zij krijgt in december 2015 een hersenbloeding en moet lange tijd revalideren. Haar man Simon blijft thuis wonen en regelt dat het huis wordt aangepast. In oktober dit jaar zou Minke weer naar huis komen. Maar in augustus overlijdt Simon, de vader van Robin, plotseling. Minke komt niet meer thuis en woont sindsdien in een zorgcentrum. Een dubbel moeilijke en verdrietige situatie. De moeder van Robin haalt kracht uit de muziek van pianist Jan Vayne. Jan Slagter organiseert daarom een kerstdiner op een bijzondere locatie mét Jan Vayne.

Ook bezoekt Jan de Nederlandse Wim in Litouwen en organiseert, samen met hem, een kerstdiner voor de armste ouderen uit de omgeving.

MAX Maakt Mogelijk Oudejaarsspecial – 30 december, 18.25 uur, NPO 2
Jan Slagter ontvangt een aantal gasten in een bijzonder sfeervolle setting. Zij hebben allemaal een moeilijk jaar achter de rug en kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken om met goede moed het nieuwe jaar in te gaan. Eén van hen is Henk uit Scheemda. Hij ging het ziekenhuis in voor een knieoperatie, maar kwam lelijk ten val tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis en liep daarbij een dwarslaesie op. Zijn leven en dat van zijn vrouw Greetje staat sindsdien op zijn kop. Henk is volledig van zorg afhankelijk geworden. Goede vriendin Jenny startte een actie om een rolstoelfiets voor Henk te kunnen kopen. Henk deed vóór zijn dwarslaesie namelijk niets liever dan fietsen. Jan Slagter zoekt Henk en Greetje op én zorgt ervoor dat Henk diezelfde dag nog kan fietsen op zijn eigen rolstoelfiets!

Ook Arpad wordt verrast. Door financiële problemen heeft hij een erg slecht gebit. Jan Slagter bezoekt Arpad als hij aan het werk is. Als verrassing heeft Jan tandarts Sharif bereid gevonden Arpad te helpen. Sharif kwam in de jaren 90 als vluchteling uit Afghanistan naar Nederland. Hij haalde vorig jaar zijn tandartsendiploma en helpt nu mensen met schulden, daklozen en vluchtelingen met hun gebit. Het resultaat mag er zijn!

Jan Slagter verrast Elly (75), die als jong meisje naar de Balletacademie wilde en daar ook het talent voor had. Maar ze mocht niet van haar vader. Elly legde zich hierbij neer, maar bleef wel dansen. Haar grote wens is nog altijd om een keer bij een les van het Nationaal Ballet te kijken. Jan Slagter regelt dit én zorgt ervoor dat balleticonen Han Ebbelaar en Alexandra Radius, van wie Elly fan is, hierbij aanwezig zijn.

MAX Maakt Mogelijk
Kerstspecial: zaterdag 23 december om 18.25 uur op NPO 2
Oudejaarsspecial: zaterdag 30 december om 18.25 uur op NPO 2
Presentatie: Jan Slagter
www.maxmaaktmogelijk.nl

Facebook.com/MAXMaaktMogelijk | @MAXMaaktMogelyk | #MAXmaaktmogelijk