Hilversum,
25
maart
2019
|
13:38
Europe/Amsterdam

Jan Slagter, Carolien Karthaus-Spoor en Chantal Janzen te gast bij Tijd voor MAX

Van maandag 25 tot en met vrijdag 29 maart schuiven er weer verschillende gasten aan bij Tijd voor MAX. Sybrand Niessen en Martine van Os ontvangen onder anderen Herman den Blijker, Olcay Gulsen, Jan Slagter, Carolien Karthaus-Spoor en Chantal Janzen.

De week start met topkok Herman den Blijker en modeontwerpster Olcay Gulsen. Op dinsdag 26 maart is de eerste aflevering van het RTL4-programma Zelfbouwers Rotterdam, waarin de twee flink buiten hun comfortzone treden: ze gaan zes stellen volgen die een eigen huis bouwen in een oude school in Rotterdam. Aan tafel ook één van de klussende koppels.

Op dinsdag 26 maart is MAX-directeur Jan Slagter te gast. Diezelfde avond gaat om 21.25 uur het nieuwe MAX-programma De Zorgwaakhond van start, waarin Jan Slagter persoonlijk onderzoekt waar het misgaat in ons zorgstelsel. In elke aflevering worden twee zaken aan de orde gesteld die staan voor een groter probleem in de zorg. Jan vertelt wat zijn bemoeienis tot dusver al heeft opgeleverd.

Actrice Carolien Karthaus-Spoor is op woensdag 27 maart te gast. We kennen haar vooral van Goede Tijden, Slechte Tijden, maar daarnaast ook van diverse andere series en films. Wat niet iedereen weet, is dat de ziekte van Huntington een grote rol speelt in haar leven. Haar inmiddels overleden vader leed aan deze hersenziekte, en ook haar zus blijkt er door getroffen. Carolien heeft het gen zelf niet, maar spoort iedereen in de risicogroep aan om zich te laten testen. Later die avond besteedt MAX in het programma Geef om je hersenen nog meer aan dacht aan het belang van hersenonderzoek.

Op donderdag 28 maart schuift presentatrice Chantal Janzen aan om te vertellen over het nieuwe RTL-programma Chantal komt werken, dat dezelfde avond van start gaat. In dit programma gaat Chantal aan de slag op voor haar volkomen onbekende werkterreinen.Ook spreken Sybrand en Martine met zangeres Petra Berger over haar nieuwe theatertournee Passione Italiana, waarin ze een unieke mix brengt van befaamde Italiaanse aria’s, pophits, filmmuziek en eigen repertoire. Natuurlijk laat ze van al dat moois ook iets horen.

We sluiten de week af met popjournalist en muzikant Leo Blokhuis en zijn vrouw Ricky Koole. Zij vertellen over hun succesvolle tour New Orleans, die wegens grote belangstelling binnenkort in reprise gaat. In de voorstelling nemen ze ons mee naar New Orleans, en brengen ze met een band en een flinke blazerssectie de authentieke sfeer van deze stad tot leven. In Tijd voor MAX geven ze een spetterend optreden.

Tijd voor MAX
Maandag 25 tot en met vrijdag 29 maart
Om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen en Martine van Os
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/tijdvoormax | Instagram.com/tijdvoormax | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX