Hilversum,
04
december
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Jan Rietman viert de decembermaand met bijzondere gasten in Wekker-Wakker-Weekend! bij MAX

Jan Rietman viert de decembermaand met bijzondere gasten in Wekker-Wakker-Weekend! bij MAX

Hilversum, 4 december 2015 – Jan Rietman ontvangt in de decembermaand onder anderen Clous van Mechelen, Peter Douglas en Arnold Vanderleyde in het NPO Radio 5-programma Wekker-Wakker-Weekend! van MAX. 

Op zaterdag 5 december viert Jan Rietman Sinterklaas met muzikant en componist Clous van Mechelen. Hij werd bekend in de rol van Jan Vos in de VPRO-televisieserie De lachende scheerkwast. Van Mechelen maakte de muziek voor de Grolsch-reclames van Paul Huf en scoorde met Tol Hansse de hit Big City.

Op 12 december staat Wekker-Wakker-Weekend! in het teken van de 100e geboortedag van Frank Sinatra. Peter Douglas is te gast en komt zingen. Hij won in 1987 de Soundmixshow van Hennie Huisman met een imitatie van Sinatra. Sinds die tijd is Douglas de Nederlandse Sinatra.

Arnold Vanderleyde is drievoudig Europees Kampioen Boksen en drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar. Vanderleyde is op zaterdag 19 december te gast bij Jan Rietman. Zijn bokshandschoenen hangen al lange tijd aan de wilgen, maar vechten doet Vanderleyde nog altijd.

Op zaterdag 26 december, Tweede Kerstdag, vat Jan Rietman het jaar 2015 samen in muziek. Luisteraars kunnen de plaat die bij hun afgelopen jaar past aanvragen. De muziek die hoort bij een grote nieuwsgebeurtenis, de geboorte van een kleinkind of het pensioen van een partner. Jan zoekt het gevoel van 2015.

Over Wekker-Wakker-Weekend! 
Wekker-Wakker-Weekend! is wekelijks te beluisteren op NPO Radio 5 Nostalgia, met daarin een studiogast, een favoriete plaat in de Jukebox, Legendarisch Live en verrassende onderwerpen. NPO Radio 5 Nostalgia is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

http://www.tijdvoormax.nl