Hilversum,
19
februari
2016
|
17:42
Europe/Amsterdam

Jan Douwe Kroeske, Remy van Kesteren en Ruben Terlou te gast bij MAX op NPO Radio 5

Van 20 februari tot en met 26 februari

Van zaterdag 20 februari tot en met vrijdag 26 februari is het volle bak bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5: er komen boeiende gasten langs, waaronder Jan Douwe Kroeske, Remy van Kesteren en Ruben Terlou.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman heeft zaterdagochtend Jan Douwe Kroeske te gast. Ooit begon hij als sportleraar, maar Kroeske maakte al snel werk van zijn grote passie voor popmuziek. Hij maakte jarenlang programma’s bij de VARA, waaronder Jules Unlimited, 12 steden 13 ongelukken en 2 Meter Sessies. Tegenwoordig runt Jan Douwe Kroeske een mediaproductiebedrijf en is hij te horen als stem in verschillende reclames.

De RietmanShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 22 februari komt Anna Chojnacka langs in de studio. Haar boek Kilimanjaro als medicijn is net van de pers en het is een bijzonder verhaal. Op haar dertigste kreeg Anna namelijk te horen dat ze MS heeft. Er volgde een zoektocht naar genezing, maar ook naar alternatieve manieren om te dealen met haar diagnose. Uiteindelijk beklom ze in 2014 de Kilimanjaro met Wim Hof, oftewel “the Iceman”. Dat had ze nooit kunnen vermoeden.

Dinsdag 23 februari is harpist Remy van Kesteren te gast. Hij heeft onlangs een nieuw album uitgebracht en hij zat kortstondig in Wie is de Mol? Hoe maakt Remy de harp toegankelijk voor het grote publiek? Hij praat erover met Jan.

Donderdag 25 februari is dirigent Edith Casteleyn te gast. Ze begeleidt al jaren gospelkoren, zowel in binnen- als buitenland. Ze heeft ook Afro-Amerikaanse gospelkoren in Amerika begeleid. En dat is best bijzonder voor een blanke vrouw. Sterker nog, haar verhaal is zo bijzonder dat er in Nashville een tentoonstelling over haar wordt gemaakt. In ons eigen land wordt ze gevolgd door een documentairemaakster.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 22 februari is Petra Katzenstein te gast. Petra is hoofd Educatie van het Joods Historisch Museum, dat tien jaar bestaat. Wij spreken Petra over het belang van het Kindermuseum en het boek Wat jij niet wil.. Kikker in je bil.

Dinsdag 23 februari komt Eelko Hooijmaaijers langs in de studio. Eelko is docent Geschiedenis van het moderne Midden Oosten aan de Rijksuniversiteit Groningen. We spreken hem over het ontstaan van terreurbeweging Islamitische Staat.

Vrijdag 26 februari is fotograaf Ruben Terlou te gast in de studio. Ruben maakte de VPRO-serie Langs de oevers van de Yangtze, waarin hij ons China laat zien door zijn ogen.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, De RietmanShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/TinekeShow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio