Hilversum,
04
maart
2016
|
16:34
Europe/Amsterdam

Jan Donkers, Trijntje Oosterhuis en Marijn Rademaker te gast bij MAX op NPO Radio 5

Zaterdag 5 maart tot en met vrijdag 11 maart

Van zaterdag 5 maart tot en met vrijdag 11 maart is het volle bak bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Er komen boeiende gasten langs, waaronder Jan Donkers, Trijntje Oosterhuis en Marijn Rademaker.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman heeft popjournalist en programmamaker Jan Donkers te gast. Donkers heeft zijn hele leven geschreven over muziek en interviewde alle grote muzieknamen op aarde. Voor VPRO-radio maakte hij programma’s met Peter Flik en Wim Noordhoek. Waaronder het programma Gonzo Radio, waar hij ook zijn bijnaam Gonzo aan overhield. In zijn laatste boek Rock-’n-roll voorbij de midlifecrisis, blikt hij terug op zijn muzikale avonturen. Jan Rietman heeft het met Donkers over muziek, radio en Amerika.

De RietmanShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 7 maart is Trijntje Oosterhuis te gast bij Jan Rietman. Na de geboorte van haar dochter staat ze weer vol in de schijnwerpers en is ze bezig met muziek maken. Vanaf 13 maart zal ze in geselecteerde theaters acht zondagmiddagen lang intieme concerten geven met de toepasselijke naam Acoustic Sunday Session.

Tv-kok Mathijs Vrieze is dinsdag 8 maart te gast bij De RietmanShow. Mathijs is momenteel druk met allerlei culinaire reizen en komt Jan vertellen waarom 2016 het jaar van de bonen is!

Woensdag 9 maart is choreograaf Barrie Stevens te gast bij De RietmanShow. Hij speelt momenteel in het stuk Tegengas.nu; een zwarte comedy over de hang naar een eindeloze jeugd bij ouderen, vol grappige situaties en met een serieuze ondertoon. Het is een aanklacht tegen de onheuse behandeling van ouderen door jongere generaties.

Vrijdag 11 maart heeft Jan livemuziek van The Bootleg Sixties, de favoriete band van onder meer Paul McCartney, Elton John en Queen Elisabeth. De vijf door de wol geverfde Britse muzikanten zijn vanaf april een maand lang te zien in Nederland en Jan krijgt alvast een voorproefje!

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Woensdag 9 maart is Gijs Wanders te gast bij Tijd voor MAX Radio. Gijs Wanders is journalist en schrijver van kinderboeken. Hij zal praten over de expositie Gezichten van dementie. Gezichten van dementie laat zien wat de ziekte met mensen doet, zowel uiterlijk als innerlijk en wat het de mensen uit hun naaste omgeving doet. De geschilderde portretten en korte films trekken internationale aandacht.

Petra Stienen ontvangt 7 maart De Aletta Jacobsprijs, daarom is Petra donderdag te gast bij Tijd voor MAX Radio. Petra ontvangt de prijs vanwege haar vermogen de stem van vrouwen, binnen en buiten Nederland, via haar werk door te geven en te versterken. Bovendien weet zij het onderwerp de 'rol van vrouwen' in een hedendaags en internationaal perspectief te plaatsen.

Vrijdag 11 maart is Marijn Rademaker te gast. Marijn was al op jonge leeftijd bezig met sport. Hij hield zich vooral bezig met voetbal en tennis, maar thuis danste hij altijd op klassieke muziek, waardoor zijn ouders besloten hem op te geven voor balletles. Dit was geen foute beslissing, want Marijn is solist van het Nationaal Ballet. Ook al moet hij nu door een knieblessure gedwongen rust nemen.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, De RietmanShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/TinekeShow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio