Hilversum,
11
oktober
2019
|
16:33
Europe/Amsterdam

James Blunt, Son Little, Izo FitzRoy en meer op NPO Radio 5

Van zaterdag 12 tot en met vrijdag 18 oktober

Van zaterdag 12 tot en met vrijdag 18 oktober staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 07.00 tot 10.00 op NPO Radio 5
Zaterdag 12 oktober is er in Wekker-Wakker-Weekend! speciale aandacht voor Rob de Nijs in de Liefde voor Muziek. In Country Roads staan we stil bij de sterfdag van John Denver. Ook is er een live-interview met George Baker, die zijn jubileum eind december viert met twee intieme concerten in het legendarische Kurhaus in Scheveningen. En verder zijn de Open Studio Dagen op 12 en 13 oktober in Hilversum onderwerp van gesprek!

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
De presentatie van Je dag is goed is deze week in handen van de altijd vrolijke Rutger Radstaake. Regisseur Tim Oliehoek vertelt maandag 14 oktober over het nieuwe seizoen van de MAX-dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen. De eerste aflevering is dezelfde avond om 22.15 uur op NPO 1 te zien. Het laatste Formule 1-nieuws komt van pitreporter Jack Plooij, cabaretier Vincent Bijlo vertelt over de voorbereidingen voor zijn Oudejaarsconference en verslaggever Joris Kreugel gaat weer kriskras het land door op zoek naar mooie verhalen en bijzondere plekken. Cabaretier Roel C Verburg sluit, zoals altijd op vrijdag de week af met een zelfgeschreven lied.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Het middagprogramma Haandrikman! is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste muziek en natuurlijk belt Bert Haandrikman met de jarige van de dag.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Maandag 14 oktober start De MAX! de week sterk met niet één, maar twee artiesten. En die twee zijn niemand minder dan James Blunt en Son Little. James Blunt brak in 2005 door met de wereldhit You’re Beautiful. De zanger verkocht meer dan 23 miljoen platen en speelt naast zijn nieuwe single aanstaande maandag ook één van zijn grote hits. Ook is Son Little te gast, hij bracht begin deze maand zijn nieuwe EP Invisible uit. Naast zijn bekendheid in de VS werkt hij hard aan zijn carrière buiten de landsgrenzen.

Woensdag 16 oktober verwelkomen Manuëla Kemp en Henkjan Smits Philip Kroonenberg bij De MAX!. Philip Kroonenberg, de echtgenoot van journalist en NPO Radio 1-presentator Jellie Brouwer schreef de teksten voor zijn nieuwe album Some More Time gedurende de vele, vele uren die hij wachtend in ziekenhuizen doorbracht toen zijn vrouw geconfronteerd werd met de slepende strijd tegen borstkanker. Hij wist het gevoel van zich af te schrijven en om te zetten in prachtige liedjes, waar hij nu met zijn vrouw en muzikale kinderen die tevens in zijn band zitten, kracht uit kan halen. 

Donderdag 17 oktober is The Wanderer bij De MAX!. The Wanderer, oftewel Nikos Frangiskatos ging van open podia naar huiskamerconcerten en weer door naar uitverkochte shows in o.a. Paradiso als support van artiesten, zoals Maaike Ouboter, Nathaniel Rateliff, Nahko and Medicine for the People. Met zijn nieuwe single We're All Going Home maakt hij indruk op Henkjan en Manuëla, reden genoeg om hem uit te nodigen in Club de MAX!.

En tot slot komt op vrijdag 18 oktober Izo FitzRoy naar de studio van De MAX!. De Britse zangeres raakt met haar warme en diepe stem iedere hoek van de kamer. Eén van de vele redenen om De MAX! te luisteren. 

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Nealls staat voor Nederpop All Stars, een band die je in de theaters meeneemt op een muzikale roadtrip langs Nederpopklassiekers. Een feest der herkenning met gastoptredens van onder meer Henk Temming, Erik Mesie en Henk Westbroek. Vrijdag neemt Nealls niemand minder dan Henk Westbroek mee naar TinekeShow.

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in ­de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, De MAX! Haandrikman!, en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).