Hilversum,
29
november
2019
|
15:24
Europe/Amsterdam

Iris Kroes, Robert Jay Band, Dana Winner en anderen bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 30 november tot en met vrijdag 6 december op NPO Radio 5

Van zaterdag 30 november tot en met vrijdag 6 december staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 07.00 tot 10.00 op NPO Radio 5
Zaterdag 30 november start Wekker-Wakker-Weekend! met een terugblik op de succesvolle Evergreen Top 1000 in de nieuwe rubriek Het Gevoel Van De Evergreen Top 1000. Verder maakt Jan Rietman in Country Roads kennis met een nieuwe Nashville sensatie Florida Georgia Line. In De Liefde Voor Muziek staat het album Thriller van Michael Jackson centraal. Die plaat kwam zaterdag 30 november precies 37 jaar geleden uit en is één van de best verkochte popplaten ooit. Ook praat Jan met de schrijver van het boek Meer nostalgie KOMMA GT Rovers. En tot slot natuurlijk De Pianobar, De Wekker-Wakker-Weekend Kwis en Los Vast Live!.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Na de Evergreen Top 1000 is Jeroen van Inkel terug met Je dag is goed op NPO Radio 5. Maandag 2 december start hij de week met de Muziektombola. Luisteraars mogen aan de hand van een actueel thema een uur lang liedjes aanvragen. Pitreporter Jack Plooij is er met het laatste Formule 1-nieuws. Verslaggever Joris Kreugel gaat verder met zijn tocht. Kriskras door Nederland gaat hij op zoek naar mooie mensen met echte verhalen. En tot slot neemt cabaretier Roel C. Verburg de week door met een zelfgeschreven lied.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Het middagprogramma Haandrikman! is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste muziek en natuurlijk belt Bert Haandrikman met de jarige van de dag.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Na een week van de Evergreen Top 1000 zijn Henkjan en Manuëla terug met De MAX!. Daarbij horen natuurlijk weer een aantal fantastische artiesten. Op maandag 2 december is Kat Eaton te gast in de studio. Kat Eaton is een bekende bij De MAX!. Haar nieuwe single Barricade wordt goed ontvangen! Maandag 2 december trapt ze de nieuwe week af met een De MAX! Kantoorsessie.

Dinsdag 3 december ontvangen Henkjan en Manuëla Output One 2 voor een De MAX! Kantoorsessie. Output One 2 is de band van singer-songwriter Ray Klaassen. Waar de focus in zijn soloproject ligt op Nederlandstalige muziek, maakt de band juist Engelstalige muziek. Zo ook de nieuwe single Jumping Red Lights.

De gitarist, componist en bandleider Robert Jay Band komt woensdag 4 december langs bij De MAX! Kantoorsessie. In 1994 scoorde Robert Jay een stevige hit met Red Bullet. Zijn leven bewoog zich sindsdien voort als een tornado, met stevige turbulentie aan beide kanten van de strijkstok. De band zal deze hit woensdag 4 december live spelen in de studio.

Op donderdag 5 december is Iris Kroes te gast. Iris zal voor altijd verbonden blijven met haar harp, en dat is maar goed ook! Op pakjesavond pakt Iris uit en staat ze met haar voltallige band op de vloer van NPO Radio 5.

En tot slot is vrijdag 6 december Meryn te gast bij De MAX! Kantoorsessie. Meryn werkt volop aan zijn debuut-EP. Zijn eerste single viel op bij Henkjan en Manuëla. Met een dankbare knipoog naar inspiratiebronnen als Mac Miller, Macy Gray, David Bowie past Meryn helemaal in de gevarieerde reeks van De MAX! Kantoorsessie.

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
De presentatie van TinekeShow ligt weer bij de altijd gezellige Tineke de Nooij. Vrijdag 6 december is er weer livemuziek in de studio, van artiesten Dana Winner en Jordyn Mallory samen met Jennifer Ewbank.

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in ­de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goedWekker-Wakker-Weekend!TinekeShowDe MAX!Haandrikman!, en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).