Hilversum,
06
september
2019
|
13:47
Europe/Amsterdam

Insecten carven in Aan 't zand met Marlijn Weerdenburg bij MAX

Woensdag 11 september om 20.30 uur op NPO 1

Op woensdag 11 september om 20.30 uur is de tweede aflevering van Aan 't zand bij MAX op NPO 1 te zien. De zandkunstenaars gaan onder meer insecten carven. Hoe realiseren ze de kleinste details in het zand? 

In de tweede aflevering van Aan ’t zand staan dieren centraal. Tijdens de eerste opdracht moeten de overgebleven zandkunstenaars een insect carven. Het blijkt nogal lastig te zijn om insecten in de juiste verhouding uit te vergroten. Hoe maak je vleugeltjes van zand?

Tijdens de tweede opdracht krijgen alle zandkunstenaars een verschillende leefomgeving toegewezen. Ze mogen zelf beslissen welk dier ze in deze omgeving willen maken van zand.

Over Aan 't zand
Nederland is groot in het maken van zandsculpturen. In Aan ’t zand gaan professionele kunstenaars de strijd met elkaar aan om de mooiste zandsculpturen te maken. Elke aflevering bestaat uit een opdracht waarbij techniek centraal staat en een opdracht waarbij een groot sculptuur wordt gemaakt. De zandsculpturen worden beoordeeld door een deskundige jury: Marcel Elsjan of Wipper en Marianne de Nooijer. De presentatie is in handen van Marlijn Weerdenburg. 

 

Aan 't zand 
Woensdag 11 september
Wekelijks om 20.30 uur op NPO 1
Presentatie: Marlijn Weerdenburg
www.MAXVandaag.nl

Instagram.com/OmroepMAX_ | Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | #aantzand