Hilversum,
06
januari
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Inge de Bruijn geeft zwemtips op MAXVandaag.nl

Inge de Bruijn geeft zwemtips op MAXVandaag.nl

Hilversum, 6 januari 2016 – Op 13 januari 2016 lanceert de website MAXVandaag.nl de online serie Zwemtips van Inge. Olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn presenteert vijf zwemvideo’s die MAX Vandaag speciaal voor ouderen heeft ontwikkeld in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Volgende week woensdag, 13 januari, is Inge vanaf 17.10 uur op NPO 1 in Tijd voor MAX te gast en praat ze Sybrand en Martine bij over deze bijzondere serie.

MAX Vandaag lanceert de vijf zwemvideo’s in de hoop dat een groot aantal ouderen weer enthousiast het zwembad op gaat zoeken. De zwemadviezen in de video’s zijn speciaal op oudere zwemmers gericht en in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) ontwikkeld. MAX Vandaag heeft niemand minder dan Olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn bereid gevonden om met haar kennis en energie de zwemtips te presenteren.

MAX Vandaag heeft via het MAX Opinie Panel onderzoek gedaan onder 7.000 ouderen naar hoe de mensen zwemmen ervaren. Uit dit onderzoek kwam onder andere naar voren dat 9 op de 10 vijftigplussers weliswaar kunnen zwemmen, maar toch 7 op de 10 dat één keer per jaar of helemaal nooit doen. Daar is dus nog veel gezondheidswinst te behalen en waterpret te winnen!

Omdat water ‘gewichtloos’ maakt, hebben ouderen bij zwemmen het minste risico op overbelasten van gewrichten of spieren. Dat maakt het ook een geschikte sportieve activiteit voor mensen met artrose. In het algemeen verbeteren activiteiten in water de conditie van het hart door verlaging van de bloeddruk en het gewicht en verhoging van de stofwisseling.


Zwemtips van Inge
Vanaf 13 januari 2016
www.maxvandaag.nl