Hilversum,
17
januari
2019
|
13:34
Europe/Amsterdam

Informatie Droomhuis Gezocht aflevering 6: Canada

Vrijdag 8 februari om 21.30 uur op NPO 1

Vrijdag 8 februari zendt MAX om 21.30 uur op NPO 1 weer een nieuwe aflevering van Droomhuis Gezocht uit. Presentator Sybrand Niessen helpt in dit programma Nederlanders bij de zoektocht naar hun droomhuis in het buitenland. In deze aflevering gaan Mirjam en René op zoek naar een huis in de Canadese provincie Québec.

Mirjam is opgeleid tot gezondheidswetenschapper en geeft les bij de opleiding verpleegkunde in Zwolle. René is met pensioen en heeft daardoor veel tijd over voor zijn grote hobby: het maken van muziek. Ze hebben inmiddels tien jaar een relatie, maar wonen nog niet samen. Althans, nóg niet. Dat willen ze namelijk gaan doen in het land van hun dromen: Canada. Ze gaan op zoek naar een huis in de natuur, maar ook dichtbij de stad Montreal. Mirjam zou ook heel graag aan een meer willen wonen, maar niet te afgelegen van de buitenwereld.

Québec is de grootste provincie van Canada, in lengte ongeveer tweeduizend kilometer. Montreal is de tweede stad van Canada en hoofdstad van deze provincie. De stad is vernoemd naar een kleine berg in de stad: Mount Royal. In deze moderne stad, die ook wel het Parijs van Noord-Amerika wordt genoemd, wisselen wolkenkrabbers en historische gebouwen elkaar af. Je hebt overal prachtig uitzicht, dit omdat de wolkenkrabbers niet hoger mogen zijn dan 200 meter, de hoogte van de berg Mount Royal.

Terwijl Sybrand met Mirjam en René huizen bezoekt, gaat Carrie op zoek naar de Maple Tree, oftewel de Esdoorn. Het blad van de boom staat prominent in het midden van de Canadese vlag. Deze boom staat vooral bekend om zijn sap; Maple Syrup. Ook bezoekt Carrie een indianenreservaat waar ze leert om te leven zonder elektriciteit en stromend water.

MAX: Droomhuis Gezocht
Presentatie: Sybrand Niessen & Carrie ten Napel
Elke vrijdag om 21.30 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/DroomhuisGezocht | #DroomhuisGezocht | @DroomhuisMAX

​Onderstaande afbeeldingen mogen ter promotie van Droomhuis Gezocht aflevering 6: Canada gebruikt worden o.v.v. © MAX