Hilversum,
03
januari
2019
|
11:45
Europe/Amsterdam

Informatie Droomhuis Gezocht aflevering 3: Zuid-Afrika

Vrijdag 18 januari om 21.30 uur op NPO 1

Elke vrijdag om 21.30 uur op NPO 1 helpt presentator Sybrand Niessen Nederlanders bij de zoektocht naar hun droomhuis in het buitenland. Carrie ten Napel neemt de kijker mee door de regio van het beoogde droomhuis. In aflevering 3, te zien op 18 januari, gaan Peter en Vera op zoek naar een woning in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap.

Peter organiseert coachingreizen naar de woestijnen van Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. Hij zou heel graag een plekje vinden als uitvalsbasis en startpunt van deze reizen. Hij zoekt ook ruimte en stilte die in Nederland zo schaars is. Zijn dochter Vera is student Human Resource Management in Groningen. 

De provincie West-Kaap wordt ook wel de Fairest Cape genoemd, oftewel de mooiste kaap. Het heeft een woeste kust, woestijn, maar ook groene glooiende hellingen en natuurlijk wereldstad Kaapstad. De West-Kaap is een belangrijk centrum voor handel, landbouw, visserij en heeft de belangrijkste wijnproductie van Afrika.

Terwijl Sybrand met Peter en Vera huizen bezoekt, neemt Carrie ten Napel een kijkje bij de afstammelingen van een van de oudste stammen van Zuid-Afrika; De Sanbevolking. De San bestond eeuwenlang uit kleine gemeenschappen van jagers en verzamelaars. De mannen gingen op jacht en de vrouwen verzamelden eetbare gewassen. Tegenwoordig leven ze daar niet meer van, maar zetten ze zich wel in om de tradities en rituelen van hun voorvaderen te behouden en door te geven. 

MAX: Droomhuis Gezocht
Presentatie: Sybrand Niessen & Carrie ten Napel
Elke vrijdag om 21.30 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/DroomhuisGezocht | #DroomhuisGezocht | @DroomhuisMAX

​Onderstaande afbeeldingen mogen ter promotie van aflevering 3: Zuid-Afrika van Droomhuis Gezocht gebruikt worden o.v.v. © MAX