Hilversum,
21
november
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Informatie aflevering 7 en 8: MAX Maakt Mogelijk 21-11-2014

Hilversum, 15 oktober 2014- Vrijdag 21 en 28 november 2014 om 18.15 uur, bij MAX op NPO 2, kunt u weer kijken naar twee nieuwe afleveringen van MAX Maakt Mogelijk. Voor de tweelingzussen Helga en Sonja is het eindelijk mogelijk om naar de verjaardag van hun oudere zus te gaan en er is een sportieve verrassing voor ouderen in Zwolle.

Aflevering 7: 21 november om 18.15 uur op NPO 2

Helga zit vanwege een hersenbloeding in een rolstoel en is volledig afhankelijk van haar tweelingzus Sonja. Sinds de hersenbloeding komen de zussen de deur bijna niet meer uit. De Friese tweeling zou niets liever willen dan naar de verjaardag van hun oudste zus, Paula gaan. Paula woont in een bovenhuis zonder lift. MAX Maakt Mogelijk regelt ambulancebroeders die Helga toch naar het huis van haar zus kunnen brengen.

In het ontmoetingscentrum Amerongen komen mensen met dementie en hun mantelzorgers drie dagen per week bijeen om gezellig samen te zijn. De vaste bezoekster Elisabeth (85) wil ontzettend graag met de andere ouderen muziek maken. Er is helaas geen geld voor een piano en crowdfunding levert ook niet genoeg op. Jan Slagter en pianist Jan Rietman hebben een bijzondere verrassing voor de bewoners…

Aflevering 8: 28 november uur 18.15 uur op NPO 2

Elf jaar geleden overleed de 39-jarige Willem aan longkanker. De jaren voor zijn dood waren minstens zo heftig, want Willem was drugsverslaafd. Ondanks dat zijn ouders Jannie en Henk hun zoon niet konden helpen, bleven ze hem altijd steunen. Na al die jaren verlangt het echtpaar nog steeds naar de tijd dat Willem een gezonde jongen was en wil graag een levensecht kunstwerk van hem. MAX Maakt Mogelijk schakelt kunstenares Ans Markus in, die hun wens uit laat komen.

Een aantal studenten van een zorgopleiding wil ouderen van een verzorgingshuis in Zwolle in beweging krijgen en hen daarbij in contact brengen met buurtbewoners. Een ontzettend goed idee vind MAX Maakt Mogelijk. Speciaal voor de ouderen en de buurtbewoners wordt er een beweegtuin met fitnessapparaten aangelegd. Bij de feestelijke opening mag Duco Bauwens van ’Nederland in Beweging’ niet ontbreken.

MAX Maakt Mogelijk, aflevering 7 en 8 
Vrijdag 21 en 28 november 
Om 18.15 uur op NPO 2 
Presentatie: Jan Slagter 
www.MAXMaaktmogelijk.nl