Hilversum,
20
november
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Informatie aflevering 6 en 7: Sterren op het Doek

Hilversum, 20 november 2014 – Zaterdag 27 december en 3 januari om 21:15 uur op NPO 2 kunt u weer kijken naar een nieuwe aflevering van Sterren op het Doek. In deze afleveringen gaat Hanneke Groenteman in gesprek met Guus Meeuwis en Ali B. Tijdens het interview worden de artiesten op bijzondere wijze geportretteerd door drie kunstenaars.

Aflevering 6: Guus Meeuwis – 27 december om 21:15 uur op NPO 2

In alweer de zesde aflevering van Sterren op het Doek interviewt Hanneke Groenteman Guus Meeuwis. Hanneke reist af naar zijn geliefde Brabant en heeft een openhartig gesprek met de 42-jarige zanger. Tegelijkertijd maken drie kunstenaars, ieder in hun eigen stijl, een portret van levensgenieter Guus. In het Rijksmuseum vindt de onthulling plaats. Guus staat voor een lastige beslissing. Welk van de drie bijzondere schilderijen neemt hij mee naar huis?

Aflevering 7: Ali B - 3 januari om 21:15 uur op NPO 2

In deze nieuwe aflevering is rapper Ali B te gast. Vanaf het eerste moment hebben Hanneke Groenteman en de vrolijke rapper een bijzondere klik met elkaar. Dit leidt tot zowel grote hilariteit als een mooi serieus gesprek. Ali legt uit waardoor hij wordt gedreven in het leven. Ook vertelt hij waarom hij de liefde van zijn vrouw én moeder vergelijkt met Marokkaanse kruiden. De drie kunstenaars zijn blij verrast met hun model en dwingen Ali tot het maken van een lastige keuze. De rapper mag slechts één schilderij mee naar huis nemen. De overige twee doeken worden geveild voor het goede doel.

Sterren op het Doek wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Ruim 650.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland. Met het programma Sterren op het Doek bij MAX wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Sterren op het Doek
Zaterdag 27 december en 3 januari
Om 21:15 uur op NPO 2
Presentatie: Hanneke Groenteman
www.sterrenophetdoek.nl