Hilversum,
28
augustus
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Informatie aflevering 6 Baardmannetjes

Informatie aflevering 6 Baardmannetjes

Hilversum, 28 augustus 2015 – Op vrijdag 4 september wordt om 21.15 uur alweer de laatste aflevering van Baardmannetjes uitgezonden. Hans Dorrestijn en Nico de Haan bezoeken in dit programma iedere week een natuurgebied in Nederland. In deze laatste week is Nationaal Park Lauwersmeer aan de beurt. 

In aflevering zes bezoeken Hans en Nico het noorden van ons kikkerlandje. Hoewel de zon zich af en toe laat zien, krijgen de Baardmannetjes toch een enorme regenbui op het dak van hun vogelhut. Weten de heren op tijd onderdak te vinden? 

Juist deze regenbui laat de vogels in dit gebied van een heel andere kant zien en maakt het reuze interessant om mee te maken. In dit gebied van water, eilandjes en graslanden broeden namelijk ruim honderd vogelsoorten en overwinteren elk jaar tienduizenden ganzen. De bijzondere watervogels die hier te vinden zijn, deden menig vogelkenner al watertanden. Of Hans zijn narcistisch verlangen – het spotten van een Baardmannetje – waar weet te maken in deze aflevering, is natuurlijk de grote vraag. 

Over Baardmannetjes 
Baardmannetjes Hans en Nico zijn een bijzonder duo. Nico weet alles van de natuur, Hans weet meer van tekst en humor. Maar ze delen een passie voor de natuur en hebben elkaar daarin gevonden. Het programma is een mix van informatie over de natuur, gedichten en verhalen die daarmee te maken hebben en veel humor. 

Baardmannetjes 
Vrijdag 4 september 
Om 21.15 uur op NPO 2 
www.omroepmax.nl