Hilversum,
03
oktober
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Informatie aflevering 5 en 6 MAX Maakt Mogelijk 7-11-2014

Hilversum, 3 oktober 2014- Vrijdag 7 en 14 november 2014 om 18:15 uur, bij MAX op NPO 2, weer twee bijzondere afleveringen van MAX Maakt Mogelijk. De wens van Frans en Bep gaat in vervulling en ook reist Jan Slagter voor het eerst naar de Ethiopische sloppenwijken.

Aflevering 5: Aandacht voor grootouders in Moldavië en de wens van de 95-jarige Frans gaat in vervulling - 7 november 18:15 uur op NPO 2

De 95-jarige Frans woont sinds kort, noodgedwongen in een verzorgingstehuis waardoor het na 71 jaar huwelijk niet meer mogelijk is om samen met zijn vrouw Bep te slapen. Jan Slagter gaat op bezoek bij het liefhebbende echtpaar en zorgt dat hun mooiste wens in vervulling gaat: nog één keer samen wakker worden in hun Scheveningse huis, waar ze ruim 70 jaar lang met veel plezier hebben gewoond.

MAX Maakt Mogelijk keert terug naar Moldavië, waar vele opa’s en oma’s alle zorg voor hun, vaak zieke, kleinkinderen hebben. Dankzij de donaties van kijkers wordt er hulp geboden aan deze ouderen. Er worden voedselpakketten, medicijnen, meubels en dekens uitgedeeld. Ook gaan nu eindelijk alle kinderen naar school.

Aflevering 6: Een bezoek aan Ethiopië – 14 november 18:15 uur OP NPO 2

Jan Slagter bezoekt voor het eerst Ethiopië. In de sloppenwijken van de Afrikaanse hoofdstad Addis Abeba wonen tientallen zieke en ondervoede ouderen, weggestopt in vochtige en stinkende krotten. Zoals de 90-jarige zieke Tsige Hailemichael.Samen met de kijker wil MAX Maakt Mogelijk thuiszorg opzetten, zodat de weggestopte ouderen niet meer hoeven te bedelen voor eten en de nodige hulp krijgen.

MAX Maakt Mogelijk, aflevering 5 en 6 
Vrijdag 7 en 14 november 
Om 18.15 uur op NPO 2 
Presentatie: Jan Slagter