Hilversum,
28
oktober
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Informatie aflevering 5 en 6: Gort à la Carte 3-12-2014

Hilversum, 28 oktober 2014 – woensdag 3 en 10 december om 19:20 uur op NPO 2 kunt u weer kijken naar twee nieuwe afleveringen van Gort à la Carte bij MAX. Presentator Ilja Gort onderzoekt het geheim van een goede entrecote en hij ontdekt de overeenkomsten tussen oesters en wijn.

Afl 5. Entrecote - 3 december om 19:20 uur op NPO 2
Rauw vlees voor een vegetariër

Mensen komen van heinde en verre om in Bordeaux entrecote te eten. Ilja onderzoekt waarom deze entrecotes zo gewild zijn en waarom alleen de Blonde D’Aquitaine goed genoeg is voor de Fransen. Verder is de presentator te gast bij koeienboer Jean-François, deze gepassioneerde boer moet huilen wanneer een van zijn koeien geslacht dreigt te worden. Meesterslager Jerome legt Ilja uit wat een Entrecote Bordelaise is en hoe je deze perfect snijdt. Ook is hij te gast bij Sébastien, deze burggraaf roostert een entrecote in zijn duizend jaar oude burcht.

Afl. 6 Oesters – 10 december om 19:20 uur op NPO 2
Ontbijt met oesters en witte wijn

Oesters, menigeen griezelt ervan, maar op de markt in Bordeaux is het heel gewoon om er de dag mee te beginnen. Na een ontbijtje met oesters en een glaasje witte wijn gaat Ilja samen met een oesterboer de zee op. Hij ontdekt dat er net als ster-wijnmakers ook ster-oesterboeren bestaan. En tot zijn eigen verbazing komt Ilja erachter dat er nog veel meer overeenkomsten zijn tussen wijn en deze weekdieren. In de baai van het plaatsje Arachon gaat de wijnboer uit de kleren om eigenhandig oesters te plukken.

Gort à la Carte aflevering 5 en 6
Woensdag 3 en 10 december om 19:20 uur op NPO 2
Presentatie: Ilja Gort
www.omroepmax.nl