Hilversum,
13
december
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Informatie aflevering 4 en 5: Sterren op het Doek (13-12-2014)

Hilversum, 7 november 2014 – Zaterdag 13 en 20 december om 21:15 uur op NPO 2 kunt u weer kijken naar een nieuwe aflevering van Sterren op het Doek. Presentatrice Hanneke Groenteman interviewt in deze afleveringen Humberto Tan en Willeke Alberti, die ondertussen geportretteerd worden door drie getalenteerde kunstenaars.

 Aflevering 4: Humberto Tan – 13 december om 21:15 uur op NPO 2

 In deze vierde aflevering van Sterren op het Doek is presentator Humberto Tan te gast. De altijd energieke televisieman verrast Hanneke Groenteman met zijn openhartigheid. Hij vertelt haar hoe hij met het grote verdriet in zijn leven omgaat. Hoe zijn egoïsme zijn thuissituatie af en toe in de weg zit en wat zijn dromen zijn. Niet alle kunstenaars krijgen het portret op tijd af. Toch blijft het een verrassing welk portret Humberto mee naar huis neemt.

 Aflevering 5: Willeke Alberti – 20 december om 21:15 uur op NPO 2

In de Westerkerk ontvangt Hanneke Groenteman de diva van het Nederlandse lied, Willeke Alberti. Op deze, voor haar, zeer bijzondere plek vertelt ze openhartig over haar passie voor het vak en haar bijzondere band met de mannen in haar leven. De drie kunstenaars zijn aangenaam verrast door het model en maken indrukwekkende portretten. In het Kasteel de Haar vindt de onthulling plaats, waar Willeke zichtbaar geraakt wordt door de drie doeken.

Sterren op het Doek wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Ruim 650.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland. Met het programma Sterren op het Doek bij MAX wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen. 

Sterren op het Doek
Zaterdag 13 en 20 december 2014
Om 21:15 uur op NPO 2
Presentatie: Hanneke Groenteman
www.sterrenophetdoek.nl