Hilversum,
31
oktober
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Informatie aflevering 4 en 5: Erica op Reis 5-12-2014

Hilversum, 31 oktober 2014 – vrijdag 5 en 12 december om 22:10 uur op NPO 1 kunt u weer kijken naar een inspirerende aflevering van Erica op Reis. Presentatrice Erica Terpstra reist af naar Marokko en Kalimantan: Indonesisch Borneo. En ook in deze landen ontmoet ze weer bijzondere mensen.

Aflevering 4 – Een inspirerende reis door Marokko- 5 december om 22:10 uur op NPO 1 

Erica is in deze aflevering op reis in het Noord–Afrikaanse Marokko. De reislustige presentatrice bezoekt de koningsstad Marrakech, waar het enorme centrale plein iedere avond het decor vormt voor de meest uiteenlopende voorstellingen, van slangenbezweerders tot waarzeggers en van buikdansers tot tandentrekkers. In het diepe zuiden van dit kleurrijke land is Erica te gast bij de nomadische Berbers, die in grotten wonen. Ook bezoekt ze het Hollywood van Marokko midden in de woestijn. In deze beroemde filmstudio’s zijn verschillende films opgenomen. Uiteraard proeft Erica ook van de veelzijdige Marokkaanse keuken.

Aflevering 5 – Kalimantan: Indonesisch Borneo - 12 december om 22:10 uur op NPO 1

Op Kalimantan- het Indonesische deel van het eiland Borneo, maakt Erica kennis met de Dajaks, deze volken leven in het binnenland van Borneo. Ook ontmoet zij hier de 90-jarige Sultan, die gek genoeg vloeiend Nederlands blijkt te spreken. In het koninkrijk van de invloedrijke Sultan is Erica te gast op het kleurrijke Erau-Festival. Dit traditionele feest wordt al sinds de veertiende eeuw georganiseerd en eindigt ieder jaar in een spectaculair watergevecht, waaraan iedere inwoner deelneemt. In het dichte regenwoud van Kalimantan gaat Erica opzoek naar orang-oetans. 

Erica op Reis aflevering 4 en 5
Vrijdag 5 en 12 december Om 22:10 uur op NPO 1
Presentatie: Erica Terpstra
www.omroepmax.nl