19
november
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Informatie aflevering 3 en 4: Gort à la Carte 19-11-2014

Hilversum, 9 oktober 2014 – woensdag 19 en 26 november om 19:20 uur op NPO2 kunt u weer kijken naar twee nieuwe afleveringen van Gort à la Carte bij MAX. Presentator Ilja Gort gaat opzoek naar het geheim van een goede Franse croissant en ook is hij te gast bij een sympathieke wijnboer in de Provence.

Afl. 3 Croissants - 19 november om 19:20 uur op NPO 2
De Vrucht van de Franse Revolutie

65 miljoen Fransen eten dagelijks een croissant bij het ontbijt en ook elders ter wereld genieten miljoenen mensen van dit Franse broodje, maar wat is nou het geheim van een goede croissant? Ilja gaat op onderzoek uit en bezoekt een watermolen waar croissantmeel wordt gemalen. Ook is hij op bezoek bij Cristophe Cressan, deze meesterbakker leert Ilja hoe je de 25 laagjes deeg vouwt die nodig zijn om de lekkerste croissants te bakken.

Afl. 4 Olie en azijn - 26 november om 19:20 uur op NPO 2
De nachtmerrie van iedere wijnboer

Olie en azijn, twee producten waar de meeste Nederlanders geen raad mee weten, daarom gaat Ilja op bezoek bij Raphaël. Deze wijnboer uit de Provence legt uit waarom hij zijn wijn opzettelijk in azijn verandert. Samen met olijvenboerin Régine volgt Gort de levensweg van de olijf en proeft de goudgele olie van een duizend jaar oude boom. Chef-kok Jules leert Ilja in een handomdraai een perfecte vinaigrette te maken.

Gort à la Carte
Woensdag 19 en 26 november om 19:20 uur op NPO 2
Presentatie: Ilja Gort
www.omroepmax.nl