Hilversum,
29
november
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Informatie aflevering 2 en 3: Sterren op het Doek 29-11-2014

Hilversum, 5 november 2014 – Zaterdag 29 november en 6 december om 21:15 uur op NPO 2 kunt u weer kijken naar een kleurrijke aflevering van Sterren op het Doek. Presentatrice Hanneke Groenteman interviewt Joop van den Ende en Angela Schijf, die ondertussen geportretteerd worden door drie kunstenaars.

Aflevering 2: Joop van den Ende - 29 november om 21:15 uur op NPO 2

In deze tweede aflevering van Sterren op het Doek interviewt Hanneke Groenteman mediamagnaat Joop van den Ende. Het decor van deze aflevering is Koninklijk theater Carré. Op deze bijzondere plek ontstond jaren geleden de liefde van Joop voor het theater. Hij vertelt hier openhartig over zijn veelbewogen en bijzondere leven. Bij de onthulling in het Stedelijk Museum Amsterdam neemt kunstliefhebber Joop zijn vrouw Janine mee, om te helpen bij de moeilijke keuze van zijn portret.

Aflevering 3: Angela Schijf - 6 december om 21:15 uur op NPO 2

Voor Flikken Maastricht actrice Angela Schijf reist Hanneke Groenteman af naar België. In haar woonplaats, Antwerpen vertelt Angela wat haar drijft. Haar grenzeloosheid en liefde voor haar werk. Ook praat de actrice eerlijk over haar onzekerheden. Drie kunstenaars maken in ieder hun eigen stijl een bijzonder kunstwerk van Angela. De drie kunstwerken worden in het voor Angela zo bekende, Maastricht onthuld. Uit deze bijzondere kunstwerken kiest de actrice het schilderij dat zij mee naar huis mag nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel.

Sterren op het Doek wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Ruim 650.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland. Met het programma Sterren op het Doek bij MAX wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Sterren op het Doek
Zaterdag 29 november en 6 december 2014
Om 21:15 uur op NPO 2
Presentatie: Hanneke Groenteman
www.sterrenophetdoek.nl