Hilversum,
08
mei
2017
|
17:29
Europe/Amsterdam

Informatie 8 t/m 12 mei Tijd voor MAX

Vanaf maandag 8 mei

Maandag 8 mei om 17.10 uur op NPO 1
Maandag 8 mei is strafrechtadvocaat Inez Weski te gast bij Tijd voor MAX. De strafpleiter is groot liefhebber van kunst. Komend weekend houdt Inez tweemaal een lezing in het Concertgebouw over de interactie tussen kunst en rechtspraak.

Voormalig topvoetballer Pierre van Hooijdonk is te gast. Pierre is ambassadeur van het EK vrouwenvoetbal, dat deze zomer in Nederland wordt gehouden.

Met Brandpuntjournaliste Liesbeth Staats bespreken we de uitslag van de Franse presidentsverkiezingen. Ook voormalig journaallezer Gijs Wanders is te gast, hij komt praten over een nieuwe MAX-serie.

In de keuken staat Janny van der Heijden. Zij zet, zoals altijd, weer iets lekkers op tafel.

En tenslotte: op 1 juni aanstaande is het precies 50 jaar geleden dat het legendarische album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles verscheen. De coverband The Analogues viert dat door op die dag in de Ziggo Dome het complete repertoire van Sgt. Pepper van begin tot eind te spelen: een bijzondere prestatie gezien het feit dat The Beatles zelf zich nooit aan een live uitvoering van dit album hebben gewaagd. Bij Tijd voor MAX laten The Analogues vandaag horen hoe fantastisch dat destijds in 1967 had kunnen klinken!

Dinsdag 9 mei om 17.10 uur op NPO 1
Dinsdag 9 mei is tv-maker André van der Toorn te gast. Vanaf 10 mei is hij te zien in het nieuwe SBS-programma Van onze centen, waarin hij financiële blunders aan de kaak stelt, die gemaakt zijn door de overheid met het belastinggeld.

Erik Kamphorst hoorde twee jaar geleden dat hij aan de ongeneeslijke aandoening ALS lijdt. Zijn zoon Daan Kamphorst besloot na de eerste schok dat hij het ziekteproces en de onvermijdelijke aftakeling van Erik wilde vastleggen in een documentaire, als een eerbetoon aan de fysiek en mentaal sterke man die zijn vader ooit was en voor een deel nog is.

Dokter Ted van Essen heeft het nu het vakantieseizoen nadert over de verschillende vormen van reisziekte en wat je daartegen kunt doen. Helpen pilletjes echt?

In de keuken staat Antoine Hermans, hij maakt zoals altijd iets lekkers klaar.

In augustus is het 40 jaar geleden dat rock ‘n roll-legende Elvis Presley overleed. Elvis-adepten René Shuman & Angel-Eye eren The King op de 26ste van die maand met een groots Memorial Concert in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, maar nú al zetten ze de Tijd voor MAX-studio op z’n kop met een van Elvis’ bekendste klassiekers!

Woensdag 10 mei om 17.10 uur op NPO 1
Woensdag 10 mei is foodblogger Sanne Schippers te gast. Samen met haar zus, atlete Dafne Schippers, schreef ze een kookboek vol gezonde recepten. Gezonde voeding speelde ook een belangrijke rol in het MAX-programma Hoe word ik 100. Hierin gingen zes deelnemers de strijd aan met hun overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten. Hoe gaat het nu met hen?

Wetenschapsjournaliste Anna Gimbere verbaast zich over een wetenschappelijk nieuwtje.

Francis Kuijk staat in de keuken en maakt een typisch Australische date & nut loaf.

De muzikale pianobroers Arthur en Lucas Jussen treden op in de studio.

Donderdag 11 mei om 17.10 uur op NPO 1
Donderdag 11 mei vindt de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival plaats, met als Nederlandse inzending OG3NE. Tijd voor MAX staat geheel in het teken van dit muziekfestijn. De opa’s en oma’s van OG3NE zijn te gast. Hoe beleven zij deze spannende avond? Ook worden er herinneringen opgehaald aan eerdere edities. Getty Kaspers van Teach-In wist in 1975 de laatste zege voor Nederland op haar naam te schrijven. Sandra Reemer vertegenwoordigde Nederland maar liefst drie keer. Bill van Dijk deed mee met het lied Jij en Ik, en Heddy Lester met De Mallemolen. Ook Rosina Lauwaars is te gast; in 1978 trad zij samen met de groep Harmony op met het nummer ‘t Is Oke. Verder is Esther Hart in deze speciale uitzending van de partij: u kent haar vast nog van One More Night. Tenslotte mag uiteráárd Sieneke niet ontbreken: wie herinnert zich niet Ik ben verliefd (Sha-la-lie)? Natuurlijk kijken we naar oude beelden van onze gasten destijds op het Eurovisie Songfestival. Heddy, Rosina, Esther en Sieneke brengen hun songfestivalnummers onder begeleiding van een band nog eenmaal ten gehore!

Sandra Ysbrandy staat tijdens deze muzikale uitzending in de Tijd voor MAX-keuken.

Vrijdag 12 mei om 17.10 uur op NPO 1
Vrijdag 12 mei bezoekt voormalig judoka en tegenwoordig televisiepresentator Dennis van der Geest de studio. In het nieuwe SBS6-programma De wereld rond met 80-jarigen, trekt Dennis met acht ouderen van het ene naar het andere continent. Bij ons vertelt Dennis samen met één van de tachtigplussers hoe zij deze wereldreis hebben ervaren.

Ook te gast is sportjournalist en schrijver Hugo Borst; van zijn ontroerende boek Ma over de situatie van zijn dementerende moeder in het verpleeghuis gingen ruim 100.000 exemplaren over de toonbank. Morgen verschijnt het vervolg: Ach, moedertje. Ziet Hugo, na het door hemzelf en Carin Gaemers opgestelde Manifest over verbeteringen in de gezondheidszorg inmiddels al verschil?

Verder praten we met voormalig atlete en presentatrice van het MAX-programma Nederland in Beweging Olga Commandeur en zorginnovator Ruud Dirkse over het boek Wat beweegt jou dat ze samen schreven en waarin ze het belang van bewegen voor met name zestigplussers benadrukken. Het boek bevat onder andere de persoonlijke verhalen over actief ouder worden van zeven bekende Nederlanders zoals Willeke Alberti, Job Cohen en Sjoukje Hooymaayer.

In de keuken staat vandaag Meester Patissier Robèrt van Beckhoven en die komt ook flink in beweging om als altijd weer iets heerlijks uit de oven te toveren!

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/tijdvoormax | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX