Hilversum,
06
februari
2017
|
18:04
Europe/Amsterdam

Informatie: 6 t/m 10 februari Tijd voor MAX

Vanaf 6 februari

Maandag 6 februari om 17.10 uur op NPO 1
Tijd voor MAX nodigt in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart de fractievoorzitters uit van de politieke partijen die op dit moment zitting hebben in het parlement.

Maandag 6 februari zit Henk Krol, leider van 50Plus aan tafel bij Sybrand en Martine. Hoe ziet zijn partij de toekomst van de ouderenzorg?Ook actrices Carry Tefsen en Ingeborg Elzevier zijn te gast. Zij spelen in de musical Gouwe Ouwe dames op leeftijd die in een fastfoodrestaurant werken. Bij Tijd voor MAX vertellen Carry en Ingeborg wat deze komedie zo leuk maakt, maar ook in welk opzicht het ons een spiegel voorhoudt over hoe de maatschappij omgaat met ouderen. Verder te gast: Bert Dijkstra, hij schreef het boek FC De Aftakeling over voetballers op leeftijd die geen genoeg kunnen krijgen van het spelletje.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de Beach Boys hun album Pet Sounds uitbrachten. Om dit feit luister bij te zetten is er nu een muzikale voorstelling waarmee een 18-koppig orkest, aangevuld met 10 gastzangers langs de theaters trekt. Ruben Hein, een van de deelnemende muzikanten, vertelt over de betekenis van Pet Sounds voor de popmuziek. Ruben, Singer-songwriter Yorick van Norden en close harmony-groep Dandelion, laten ons genieten van de muziek van het album!

In de keuken staat culinair expert Janny van der Heijden. Zij maakt een gerecht dat gezond én lekker is.

Dinsdag 7 februari om 17.10 uur op NPO 1
Dinsdag staat Tijd voor MAX volledig in het teken van spierziekten. Nederland telt ongeveer 200.000 mensen met een spierziekte. Tijd voor MAX ontvangt de ambassadeur van het Prinses Beatrix Spierfonds Jan Kooijman. Als oud-danser bij het Scapino Ballet weet hij als geen ander hoe belangrijk spieren zijn. Verder leren we de 4-jarige Stefan kennen; hij lijdt aan Spinale musculaire atrofie, waardoor hij niet kan staan en lopen. En we horen het verhaal van Johan, die een nieuw medicijn kreeg dat zijn leven redde. Ook te gast is prof. dr. Jan Verschuuren, hoogleraar neuromusculaire ziekten aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij legt uit wat de huidige stand van zaken is in het door het Prinses Beatrix Spierfonds gefinancierde wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Woensdag 8 februari om 17.10 uur op NPO 1
Woensdag is de cast van de voorstelling De grote drie te gast, de nieuwe personality musical over de drie grote diva’s van het Nederlands theater: Adèle Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong. Ellen Pieters, Frédérique Sluyterman van Loo en Hanneke Drenth brengen hun alterego’s tijdens de theatershow tot leven. De drie hoofdrolspeelsters zijn te gast en verzorgen een muzikaal optreden!

Schoonmaakspecialist Emile Bode verrast ons met een handige huishoudtip. In de keuken staat de winnares van Heel Holland Bakt, Annemarie Pronk: zij maakt iets zoets óf iets hartigs. Kijkers mogen via Facebook stemmen op smeuïge brownies met karamel of smaakvolle rotiplaten met kip en kousenband.

Donderdag 9 februari om 17.10 uur op NPO 1
Donderdag 9 februari zijn actrice Loes Luca en regisseur Genio de Groot te gast. Zij zijn binnenkort te bewonderen in de wervelende theatervoorstelling Pilp Fuction.

Ook Ferry Mingelen is te gast. In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen geeft hij regelmatig zijn visie op de actuele ontwikkelingen rondom het Binnenhof.

Verder schuift Paul Rem aan bij Sybrand en Martine. Hij vertelt over de Oscar-genomineerde film Jackie die volgende week in première gaat. Deze film gaat over presidentsvrouw Jacqueline Kennedy.

Brenda Hoff, foodblogger en auteur van Snelle klassiekers met een twist staat in de keuken.

Vrijdag 10 februari om 17.10 uur op NPO 1
Vrijdag voegt SGP-voorman Kees van der Staaij zich in het rijtje van fractievoorzitters die bij Tijd voor MAX aan de tand worden gevoeld over hun politieke idealen. Wat beweegt hem, wat wil hij nog bereiken, en dan natuurlijk de vraag die we aan alle fractievoorzitters stellen: hoe ziet hij de toekomst van de ouderenzorg in Nederland?

Ook strafrechtadvocate Leonie van der Grinten is te gast. Als Meester Leonie blogt ze erop los, met als missie het strafrecht toegankelijk en begrijpelijk te maken voor de gewone burger. Bij Tijd voor MAX vertelt ze over justitiezaken die haar op dit moment bezig houden. 

Zondag gaat de nieuwe editie van Boer Zoekt Vrouw Internationaal van start. Ditmaal worden vijf Nederlandse boeren gevolgd die in Roemenië, Frankrijk, Zambia, de Verenigde Staten en Canada wonen en werken. Bij ons zijn boer Gijsbert en Femke te gast; zij kozen voor elkaar in de serie Boer Zoekt Vrouw 2010 en zijn inmiddels gelukkig getrouwd. Behoren ze nog altijd tot de vaste kijkers?

In de keuken vandaag fooddesigner Chloé Rutzerveld; zij ontwerpt het voedsel van de toekomst door gebruik te maken van nieuwe technieken en creëert zo maaltijden die niet alleen oogstrelend zijn, maar vooral ook duurzaam.

Tijd voor MAX maandag t/m vrijdag
Om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.MAXVandaag.nl