Hilversum,
03
april
2017
|
16:20
Europe/Amsterdam

Informatie: 3 t/m 7 april Tijd voor MAX

Vanaf 3 april

Maandag 3 april om 17.10 uur op NPO 1
Sportjournaliste en presentatrice Barbara Barend is maandag 3 april te gast bij Tijd voor MAX. Met haar blikken we terug op de voetbalkraker Ajax - Feyenoord die net achter de rug is.Vanavond wordt op NPO 2 de KRO-NCRV-documentaire Marnixstraat 117 uitgezonden, een indrukwekkende reconstructie van de brand in een Amsterdams woonhuis afgelopen januari. We gaan in gesprek met de brandweerlieden Frans en Kadir die elkaar in het brandende gebouw kwijtraakten. Sindsdien is hun leven niet meer hetzelfde.

Ook musicalster William Spaaij is te gast. Vandaag werd bekend dat hij de mannelijke hoofdrol gaat spelen in de musical Was Getekend Annie M.G. Schmidt.

Dinsdag 4 april om 17.10 uur op NPO 1
Henk Coort werkte 25 jaar lang voor Defensie als technisch specialist en tankmonteur op de NAVO-depots in Brunssum en Eygelshoven. Daar werden hij en zijn collega’s zonder het te weten blootgesteld aan verf met het giftige Chroom 6, een stof die bewezen kankerverwekkend is. Henk zelf liep onder meer slokdarmkanker op. Hij vertelt samen met echtgenote Beate hoe hij als voorzitter van de Stichting Gevaarlijke Stoffen NL POMS zich inzet om in deze zaak de onderste steen boven te krijgen.

Dokter Ted van Essen heeft het over medische problemen tijdens het vliegen: wanneer kun je beter niet in het vliegtuig stappen? En in de keuken staat Antoine Hermans die ons weet te verrassen met een unieke culinaire creatie.

woensdag 5 april om 17.10 uur op NPO 1
Op woensdag 5 april schuift schrijfster Connie Palmen aan. Na haar debuut in 1991 publiceerde zij nog vijf grote romans en daarnaast ontelbare korte verhalen en artikelen. Verder schreef Connie in aansluiting op het thema van de laatste Boekenweek, het Boekenweekessay De zonde van de vrouw, over vier bekende vrouwen die met de conventies durfden te breken. We horen graag van Connie op welke manieren zij zelf de regels te lijf gaat.

Daarnaast is Volkskrantcolumnist Henk van Straten te gast. Na diverse romans verscheen onlangs van zijn hand het autobiografische Wij zeggen hier niet halfbroer; een humoristisch en soms schrijnend verslag van zijn jeugd en tienerjaren in Eindhoven.

Ook voedingsdeskundige professor Jaap Seidell is te gast; hij helpt weer een smakelijk misverstand uit de wereld. In de keuken staat Heel Holland Bakt-winnares Annemarie Pronk; zij maakt mini-Paasstolletjes.

Donderdag 6 april om 17.10 uur op NPO 1
Donderdag 6 april is zangeres, actrice en comédienne Joke Bruijs te gast. Ditmaal met een heel bijzondere reden: Joke zit dit jaar precies 50 jaar in het artiestenvak en dat wordt binnenkort, op 7 mei, groots gevierd met een spetterend galaconcert in het Rotterdamse concertgebouw De Doelen. In Tijd voor MAX kijken we vooruit op deze feestelijke gebeurtenis met Joke én haar echtgenoot en bandleider Frits Landesbergen.

Verder een gesprek met choreograaf Ed Wubbe, inmiddels ruim 25 jaar artistiek leider van het internationaal vermaarde Scapino Ballet. In de NTR-documentaire De Wereld van Wubbe die onlangs werd uitgezonden konden we hem volgen tijdens zijn voorbereidingen voor de jubileumvoorstelling TING, een ambitieus project ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van Scapino waaraan onder meer de popgroep De Nits medewerking verleende. Hoe is dat bevallen?

Justine Marcella, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten, vertelt over de gesprekken die zij voor het blad voerde met vrienden en bekenden van koning Willem Alexander: hoe vindt hij het écht om binnenkort Abraham te zien?

In de keuken ditmaal culinair specialist en kookboekenschrijfster Carola de Kanter, bekend van verschillende televisieprogramma’s.

Vrijdag 7 april om 17.10 uur op NPO 1
Rik Felderhof is op vrijdag 7 april te gast. Naast presentator is hij ook uitgever en schrijver. Als het waar is dat hij schuilgaat onder de naam Ravelli, is hij erg succesvol.

Ook is zanger en muzikant Jim de Groot te gast. Samen met de orkestleden van de Disco Disciples vult hij komende maand de theaters met de swingende show We are family, waarin een ode wordt gebracht aan de vele ‘muziekfamilies’ die de wereld door de jaren heen heeft gekend. Bij Tijd voor MAX krijgen we alvast een voorproefje.

De twee reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya die China tijdens het staatsbezoek van Willem Alexander en Máxima in 2015 aan ons land heeft geschonken zullen eindelijk poot zetten op Nederlandse bodem. Het speciaal voor hen in Ouwehands Dierenpark ingerichte reuzenpandaverblijf Pandasia is door een Chinese delegatie geïnspecteerd én goedgekeurd. Hoe bijzonder deze gebeurtenis is horen we van Ouwehands-directeur Robin de Lange.

Trendwatcher Lieke Lamb zit ook aan tafel; zij houdt voor ons de nieuwste ontwikkelingen op diverse terreinen in de gaten. En in de keuken heeft Meester Patissier Robèrt van Beckhoven vandaag de touwtjes in handen.

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl