Hilversum,
27
maart
2017
|
14:18
Europe/Amsterdam

Informatie: 27 t/m 31 maart Tijd voor MAX

Vanaf 27 maart

Maandag 27 maart om 17.10 uur op NPO 1
Maandag 27 maart is zangcoach Babette Labeij te gast bij Tijd voor MAX. De zangeres en zangcoach is haar eigen muzieklabel begonnen. De musical Cats bestaat 35 jaar en is in het kader van een speciale jubileumtour vanaf komende woensdag drie weken lang te zien in Antwerpen. Joanna Ampil, de ster die in deze Londense West End-productie de rol van ‘glamourcat’ Grizabella vertolkt, treedt vandaag voor ons op met de Cats-klassieker Memory. Maar Cats is ook in Nederland opgevoerd. Zangeressen Antje Monteiro en Lone van Roosendaal kropen daarbij beiden in de huid van de Nederlandse Grizabella.

Verder hoort u het bijzondere verhaal van, de in Italië woonachtige, Viktor Staudt die bij een zelfmoordpoging beide benen verloor en zich nu inzet voor suïcidepreventie, met name richting middelbare scholieren. Pasgeleden werd hij ontvangen door Paus Franciscus in verband met zijn betrokkenheid bij de telefonische hulplijn TIA, de Italiaanse tegenhanger van de Nederlandse zelfmoordhulplijn 113online.

Dierenarts Jenny Buijtels vertelt over de mogelijke oorzaken van onzindelijkheid bij huisdieren. En in de keuken staat culinair expert Janny van der Heijden die weer iets heerlijks voor ons bereidt!

Dinsdag 28 maart om 17.10 uur op NPO 1
Zangeres en actrice Jenny Arean schuift op dinsdag 28 maart aan in de studio. Hoe kijkt zij terug op haar theatertour die ze samen maakte met de jonge chansonnier Marijn Brouwers? Jente, de muzikale kleindochter van Jenny is ook te gast. Ze speelt in de familiemusical Momo en de Tijdspaarders die volgende maand in het DeLaMar Theater wordt opgevoerd. Samen met tien andere kinderen uit de musical treedt zij voor ons op!

Kunsthistoricus en conservator van Paleis het Loo, Paul Rem vertelt over het staatsbezoek van de Argentijnse president Mauricio Macri aan Nederland.

Daphne Meijer viel 10 jaar geleden als een blok voor de Australiër Norman en verhuisde voor hem naar Australië. Twee jaar later vluchtte ze samen met haar baby terug naar Nederland, want haar droomman had zich inmiddels ontpopt tot een aan psychoses lijdende schizofreen die haar bedreigde en mishandelde. Daphne schreef een boek over haar ervaringen en bij ons vertelt ze hoe het met haar gaat.

Dokter Ted van Essen vertelt over de brief waarin minister Schippers 18-jarigen oproept om stamceldonor te worden. In de keuken staat Sandra Ysbrandy.

Woensdag 29 maart om 17.10 uur op NPO 1
Op woensdag 29 maart is boswachter André Donker te gast om te vertellen over de natuur.

Francis Kuijk staat in de keuken. Zij maakt Australische meat pies.

Donderdag 30 maart om 17.10 uur op NPO 1
Op donderdag 30 maart besteedt Tijd voor MAX aandacht aan het feit dat het maandag 3 april precies 100 jaar geleden is dat verzetsstrijder en oorlogspiloot Erik Hazelhoff, ’Soldaat van Oranje’, werd geboren. De musical Soldaat van Oranje, gebaseerd op het door Hazelhoff Roelfzema geschreven boek, eert de oorlogsheld op deze datum met een speciaal programma voorafgaand aan de avondvoorstelling, daar zijn ook weduwe Karin Hazelhoff Roelfzema, zijn dochter Karna Hazelhoff en zijn schoondochter fotografe Patricia Steur bij aanwezig. Om helemaal in de sfeer te komen is er een muzikaal optreden van actrice Debbie Korper, die in de musical koningin Wilhelmina speelt. Ook Fred Boot die verbonden is aan de musical Soldaat van Oranje is te gast.

Annemarie Oster schuift ook aan. Ze gaat trouwen en is begin april 2017 te zien in de nieuwe voorstelling Oster & Nieuwint waar ze ons alles over vertelt. Dolores Leeuwin schuift ook aan. Zij vertelt ons alles over jongerenbeweging 'Young Impact'.

Verder praten we over Teletekst. Het bestaat al 37 jaar. RTL is al met de dienst gestopt. Wat is de toekomst van Teletekst?

In de keuken staat 24Kitchen-topkok Danny Jansen. Voor 24Kitchen maakte hij de serie Zoals alleen oma dat kan, over de favoriete familierecepten van een aantal Indische oma’s. Vandaag bereidt hij samen met één van deze oma’s zo’n heerlijk gerecht.

Vrijdag 31 maart om 17.10 uur op NPO 1
Zangeres en cabaretière Louise Korthals schuift op vrijdag 31 maart aan bij Sybrand en Martine.Ontwerpers Puck Kroon en Hans Kemmink begonnen in 1967 het modelabel Puck & Hans, maar na 30 succesvolle jaren viel het doek. Nu is er goed nieuws voor de liefhebbers van hun creaties, het Amsterdam Museum opent in juni een overzichtstentoonstelling.

Apendeskundige Patrick van Veen becommentarieert vanuit zijn specifieke discipline de actualiteit.

Meester Patissier Robèrt van Beckhoven staat in de keuken en maakt weer iets lekkers voor ons klaar.

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.tijdvoormax.nl