Hilversum,
24
april
2017
|
16:06
Europe/Amsterdam

Informatie 24 t/m 28 april Tijd voor MAX

Vanaf maandag 24 april

Maandag 24 april om 17.10 uur op NPO 1
Maandag 24 april is Lucille Werner te gaast. Na tien jaar keert het destijds spraakmakende programma de Mis(s) verkiezing weer terug op televisie. Waarom vindt zij het belangrijk dat vrouwen het met een lichamelijke handicap tegen elkaar opnemen in de strijd om de titel Mis(s) 2017?

Nijmegenaar Peter Will was een overtuigd verzetsstrijder die in 1945 omkwam tijdens een transport richting vernietigingskamp Bergen-Belsen. Hij ligt begraven op het Nationaal Ereveld Loenen, waar op 1 mei een bijzondere plechtigheid ter nagedachtenis aan de slachtoffers wordt gehouden. Kleindochter Mirjam Will zal daarbij aanwezig zijn. In Tijd voor MAX vertelt zij over de gevolgen die het werk in het verzet op het gezin van haar opa heeft gehad.

In de keuken staat Janny van der Heijden, die zoals altijd weer iets lekkers klaarmaakt.

Dinsdag 25 april om 17.10 uur op NPO 1
Sportjournalist Frits Barend is dinsdag 25 april te gast. Hij vertelt onder andere over het hardloopevenement Cruyff Foundation 14k Run, dat in Amsterdam plaatsvindt ter gelegenheid van de 70ste geboortedag van Johan Cruijff. Ook kunstenares Nikki Genee is te gast, zij maakte twee grote Cruijff-schilderijen waarvan de opbrengst voor de helft naar de Cruyff Foundation gaat.

Theatermaker en actrice Anousha Nzume schreef het boek Hallo witte mensen, over ‘het witte privilege’ en andere vormen van racisme. Anousha wil witte mensen leren om te gaan met hun witte fragiliteit tussen de steeds mondiger wordende niet-witte mensen, en bij ons aan tafel vertelt ze waarom dat nodig is.

Op Wereld Malariadag vertelt dokter Ted van Essen vertelt over deze ernstige infectieziekte die jaarlijks een half miljoen slachtoffers eist.Antoine Hermans staat in de keuken en maakt weer een culinair hoogstandje.

Woensdag 26 april om 17.10 uur op NPO 1
Woensdag 26 april is Jon van Eerd te gast. Voor de voorstelling Eisler On The Go kruipt hij komende maand in de huid van de Duitse componist Hanns Eisler, die in 1938 nazi-Duitsland ontvlucht, om vervolgens in de VS van communistische sympathieën te worden verdacht. De muzikale rode draad in dit kameropera-project wordt gevormd door de songs van Eisler en zijn collega Marc Blitzstein, en Jon laat ons vandaag natuurlijk van een van deze schitterende nummers genieten.

De van oorsprong Australische Francis Kuijk staat in de keuken en maakt een werelds gerecht klaar.

Donderdag 27 april om 16.15 uur op NPO 1
Sybrand Niessen en Martine van Os presenteren Tijd voor MAX op deze Koningsdag live vanaf Paleis Soestdijk. In deze extra lange koninklijke uitzending ontvangen zij een hoop gezellige gasten, waaronder zanger én Oranjefan Frans Bauer, die uiteraard ook komt optreden. Ook Paul Rem is te gast, hij heeft een aantal mooie anekdotes over Paleis Soestdijk.Koningshuisdeskundige Jeroen Snel was aanwezig bij de feestelijkheden in Tilburg. Hij vertelt alles over deze koninklijke dag bij Tijd voor MAX.
Tijd voor MAX ziet u van 16.15 tot 17.00 uur en van 17.10 tot 17.50 uur op NPO 1.

Vrijdag 28 april om 17.10 uur op NPO 1
Vrijdag 28 april is het de dag waarop 150 uitverkoren Nederlanders Samen met koning Willem-Alexander en koningin Máxima genieten van een feestelijk diner. Lizet Kruyff vertelt alles over koninklijke diners.

Schoonmaakgoeroe Emile Bode heeft weer een handige huishoudtip waar u uw voordeel mee kunt doen, en in de keuken regeert vandaag Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. Tenslotte hebben we ook nog een fantastisch optreden van singer-songwriter Elske DeWall, die tijdens The Passion dit jaar de rol van Maria speelde: bij ons zingt ze, net als tijdens dat paasevenement, het prachtige Heb het leven lief!

Tijd voor MAX
Maandag t/m woensdag en vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Donderdag om 16.15 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/TijdvoorMAX | #tijdvoorMAX | @tijdvoorMAX