Hilversum,
20
maart
2017
|
14:27
Europe/Amsterdam

Informatie: 20 t/m 24 maart Tijd voor MAX

Vanaf maandag 20 maart

Maandag 20 maart om 17.10 uur op NPO 1
Komend najaar keert de musical My Fair Lady terug in de Nederlandse theaters! Op maandag 20 maart wordt in Tijd voor MAX bekendgemaakt hoe de cast eruit ziet, die natuurlijk ook optreedt in de studio.

Ook is de 20-jarige Cynthia Stomphorst te gast. Zij werd als jongste kind van twee zwakbegaafde ouders op vierjarige leeftijd uit huis geplaatst. Nu woont ze noodgedwongen weer bij haar biologische moeder. Journaliste Mirjam Bartelsman maakte over haar verhaal de documentaire Moederliefde.

Marijn Rademaker, eerste solist bij het Nationale Ballet schuift ook aan in de studio. Hij vertelt over de BBC-documentaire Dancer. In de keuken staat Janny van der Heijden.

Dinsdag 21 maart om 17.10 uur op NPO 1
Op dinsdag 21 maart blikken we vooruit op de telefilm De terugkeer naar de wespendief. Acteurs Sanne Langelaar en Mandela Wee Wee spelen beiden een belangrijke rol in deze psychologische thriller en zijn te gast.

Marc Meeuwis is de man achter de feestelijkheden op Koningsdag in Tilburg. Wat staat de koninklijke bezoekers en het andere publiek te wachten op 27 april?

Dokter Ted van Essen praat ons bij over voorjaarsmoeheid en lentekriebels. In de keuken staat topkok Antoine Hermans die een Zwitsers gerecht klaarmaakt. En X-Factor-winnaar Jaap Reesema brengt zijn allernieuwste dancehit ten gehore in de studio.

Woensdag 22 maart om 17.10 uur op NPO 1
Beppie Melissen, Leny Breederveld, Raymonde de Kuyper en Joke Tjalsma zijn op woensdag 22 maart te gast. De actrices vormen samen de cast van de voorstelling Zwaar Metaal die nu in de theaters te zien is.

Pianiste Iris Hond en zanger van Di-rect Marcel Veenendaal komen ook langs in de studio. Zij treden beiden op tijdens de tweede editie van Empeiria, wat in september plaatsvindt. Bij Tijd voor MAX geven ze alvast een voorproefje.

Na vijf jaar afwezigheid is het programma Hart in Aktie weer terug op de televisie. Airen Mylene is de nieuwe presentatrice van dit SBS-programma. En komt hier alles over vertellen.

Ook kunsthistoricus en conservator van Paleis het Loo Paul Rem is te gast. Hij vertelt over de tentoonstelling: Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix die vandaag op Het Loo is geopend.

In de keuken staat Annemarie Pronk, zij maakt een heerlijke penseetaart.

Donderdag 23 maart om 17.10 uur op NPO 1
Oud-voetbaltrainer Foppe de Haan komt donderdag 23 maart langs bij Tijd voor MAX. Hij is adviseur bij het Nederlands vrouwenvoetbalelftal, daar is naar aanloop van het EK voor vrouwen genoeg over te vertellen.

Cathelijne Broers is directrice van De Nieuwe Kerk, waar momenteel het unieke expressionistische werk Pentecostés van de 16e eeuwse kunstschilder El Greco te bezichtigen is.

Mary Mijnlieff veroorzaakte als zesjarig meisje een ongeluk met dodelijke afloop. Daarna was er voor haar geen psychische begeleiding. Nu zet zij zich met hart en ziel in voor onderwerpen als traumapreventie en het kwetsbare kind.

En tenslotte is er een wervelend optreden uit de show Swining Harlem. Zanger Jeffrey Spalburg en een aantal fantastische muzikanten brengen ons terug naar het nachtleven van Harlem in de jaren 30 van de vorige eeuw.


 

Vrijdag 24 maart om 17.10 uur op NPO 1
Autocoureur Jan Lammers is vrijdag 24 maart te gast. Met hem blikken we vooruit op de Australian Grand Prix die komend weekend in Melbourne wordt verreden. Hoe denkt hij dat Max Verstappen het gaat doen?

Ook handboogschutter Mike Schloesser schuift aan. In 2013 werd hij wereldkampioen op het onderdeel compound.

Schoonmaakexpert Emile Bode geeft een handige huishoudtip. In de keuken staat Meester Patissier Robèrt van Beckhoven, hij maakt een ovengerecht. Het Zoetermeerse koor Invasion sluit de week muzikaal bij ons af.

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/TijdvoorMAX | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX